Hoppa till huvudinnehållet

Investmentbolag, kläder och medicinteknik bland veckans köpråd

Läs vad Affärsvärlden tycker om Investor, Kid, Evolution, Momentum Group, Tessin-lån, Intrum, Paxman, Plexian, Tellusgruppen, Hemply Balance, New Wave Group, Elos Medtech och Trainimal. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Investor

Investmentbolagsrabatten är allvarligt hotad och existerar numer främst i Investor och en handfull andra, betydligt mer obskyra börsbolag. I ett relativt perspektiv talar det för aktien.

Kid

Norska Kid har gjort en turn-around sedan bolaget fick en ny huvudägare i Björn Rune Gjelsten 2012. Fortsätter den positiva trenden för förvärvade Hemtex ser aktien intressant ut.

Evolution

Livekasinogiganten gör ännu ett förvärv inom slots och har på kort tid skaffat sig en betydande position på marknaden. Framgångssagan fortsätter.

Momentum Group

För några år sedan knoppades Momentum av från Bergman & Beving. Nu laddar bolaget för en egen avknoppning av sitt mindre affärsområde inom industrikomponenter. Det är en bra idé.

Tessin-lån

Låntagare Alvar och Patrik Säker har tidigare lånat 10 Mkr via Tessin, men saknar historik utöver detta. Lever lånet upp till namnet?

Intrum

Portföljinvesteringar är en betydande del av Intrum och det finns ett par strukturella trender som kan leda till ökad tillväxt och högre avkastning inom segmentet. Skuldsättningen kan vara ett hinder på vägen.

Paxman

Medicinteknikbolaget Paxman säljer utrustning för att motverka håravfall i samband med cellgiftsbehandling. Bolaget ställer om affärsmodellen mot att ta betalt per behandling. Lyckas Paxman accelerera tillväxten finns bra kurspotential.

Plexian

Bolaget gör idag debut på First North. Kursen föll drygt 10%.

TellusGruppen

Skolkoncernen Tellusgruppen har uppvisat stark tillväxt senaste åren. Bolaget genomför nu en emission för att finansiera ytterligare tillväxtsatsningar. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210420

Hemply Balance

Hampabaserade kosttillskott och kosmetik är på modet. Det vill börsaktuella Hemply Balance slå mynt av. Men sett till risk och reward är aktien tämligen obalanserad, anser Afv. Sista teckningsdag: 210420

New Wave

Året har startat som 2020 slutade för New Wave. Med oerhört stark lönsamhet men också låg försäljning. Frågan är hur de fina marginalerna står sig när viruskrisen klingar av.

Elos Medtech

Elos-aktien har stigit 75% sedan Affärsvärldens köpråd i november. Hur skall man se på aktien och satsningen inom robotkirurgi?

Trainimal

Trainimal tillhandahåller träning och kostrådgivning digitalt genom konceptet MammaFitness. Aktien noterades på NGM på fredagen och föll i debuten.

Afv-portföljen

Norska Sbanken blev en dubblare i portföljen efter bud från storbanken DNB.

Buy&Hold-portföljen

Den här månaden köper vi in ett par spelbolag och det i våra ögon bästa investmentbolaget på börsen.

Råduppföljning

Köpråden i Munters och Ework utvecklades starkt. Även IAR Systems gick helt okej. Bland omgångens övriga råd stack utvecklingsbolaget Bioextrax ut som steg hela 700%.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer