Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Investmentbolag, bud och en ny IPO

Läs vad Affärsvärlden tycker om Orrön Energy, Meds, Sobi, Alcadon, Alleima, RMD, ScandiDos, Xintela, Latour, AdderaCare, Scandic och Sectra. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Orrön Energy – Till analysen (inget inlogg krävs)

Lundinfamiljens nya bolag inom förnyelsebar el har fått en flygande start på börsen. Höga elpriser är ett skäl. Det krävs att prisnivån håller i sig för att aktien ska fortsätta vara bra.

Sobi – Till analysen (inget inlogg krävs)

Specialistläkemedelsbolaget Sobi handlas nu i paritet med fjolårets bud. Då var huvudägarna Investor redo att sälja. Är aktien köpvärd?

Meds – Till analysen

Nätapoteket Meds förbereder en direktnotering på börsen under oktober. I senaste emissionen var värderingen högre än Apoteas. Den prislappen blir nog svårt att försvara på börsen, tror Afv.

Alcadon – Till analysen

Alcadon var en av de stora börsvinnarna under den svenska bredbandsutbyggnaden för några år sedan. Nu har bolaget tagit position för att vara med när större länder som England bygger ut.

Alleima – Till analysen

Sandvik-avknoppningen Alleima fick ett rätt kyligt mottagande på börsen under sin första handelsdag. Är det ett köptillfälle?

ScandiDos – Till kommentaren

Medicinteknikbolaget ScandiDos har inte fått det att lossna tillväxtmässigt. Nu genomför bolaget en riktad emission till belgiska branschkollegan IBA och sluter samtidigt ett partnerskap. Aktien rusade på beskedet.

RMD – Till IPO-analysen

RMD går mot börsen. Bolaget har utvecklat en produkt som tidigt kan upptäcka underhållsbehov för tåg och järnväg. Sannolikt kommer bolagets resa mot kommersialisering innehålla stora utmaningar. Sista teckningsdag: Onsdag 7 september

Xintela – Till bud-kommentaren

Thomas Eldered som är största ägare i bioteknikbolaget Xintela lägger ett budpliktsbud på 0,37 kronor per aktie. Det är drygt 13% lägre jämfört med stängningskursen dagen innan. Men samtidigt betydligt högre än senaste emissionskursen.

Latour – Till analysen

Investmentbolaget Latour är erkänt skickliga och har skapat stora aktieägarvärden över tid. Dagens substanspremie är dock hög och många av Latours innehav värderas fortsatt högt.

AdderaCare – Till kommentaren

Hjälpmedelsbolaget AdderaCare utser Tove Christiansson till ny VD. Christiansson har relevant bakgrund och kommer närmast från Abilia som också säljer hjälpmedel.

Scandic – Till analysen

Hotelloperatören går ur pandemin med stark efterfrågan samtidigt som aktien fortfarande värderas lågt. Men tuffare tider väntar återigen när konsumenter nu lär hålla allt hårdare i plånboken.

Sectra – Till kommentaren

Mjukvarubolaget Sectra är ett riktigt kvalitetsbolag med högt insynsägande och bra historik. Aktiens höga värdering är en annan historia.

Affärsvärldens nya verktyg – Till Uppköpsguiden

Affärsvärlden lanserar nu ett nytt verktyg kallat Uppköpsguiden. Afv har kartlagt uppköpserbjudande på börsen från januari 2017 tills idag. Framöver kommer vi fortsätta bevaka börsens budsituationer, sammanställa basfakta och ge vägledning.

Afv-portföljen – Till summeringen

Efter en stark uppgång under juli blev augusti en kalldusch för börsen. Portföljen föll tungt men något mindre än index.

Investeraren – Till intervjun

Med börsen i backläge blir aktier inom läkemedel och hälsovård extra intressanta. Astrid Samuelsson har förvaltat läkemedelsfonder i över 15 år men tog nyligen steget från storbanken till den lilla fondförvaltaren HealthInvest.Nu berättar hon om aktier hon gillar.

Börsgolvet – Till sammanställning

Sol, vind och ändå skyhöga elräkningar. Trots att sommaren dröjer sig kvar i kvarteren kring Stureplan har Golvets vänner fullt upp med att förbereda sig inför den kalla vintern.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att köpa LeoVegas. Bolaget blev under våren 2022 uppköpta av amerikanska MGM Resorts till 44% premie. Sett över ett år var det däremot fel att teckna e-handlaren Söder Sportfiske.

Nytt poddavsnitt – Lyssna på Afv Analys här

Daniel Zetterberg, Björn Rydell och Peter Benson går igenom aktuella och tidigare uppköpscase i veckans Affärsvärlden Analys. Det blir även Fortnox, Meds, Haldex, LeoVegas, Swedish Match, GHP och ett svep av fastighetssektorn.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer