Hoppa till huvudinnehållet

Investeringsprinciper

I detta inlägg tänkte jag ge dig sex investeringsprinciper som man kan tänka på när man bygger upp sin portfölj och börjar titta på olika aktier.

1. Lägg inte alla ägg i samma korg.

Förtydligande: Placera inte alla dina tillgångar i samma aktie och försök även att sprida dina aktier mellan olika branscher. Skulle du exempelvis behöva sälja snabbt för att du är i behov av pengar till en kontantinsats eller annat så skyddar du dig själv mot exempelvis en tillfällig svacka i en bransch eller temporär minskning av aktiepris.

2. Det är portföljen som är betydelsefull.

Förtydligande: Det är helheten som kommer avgöra vilken avkastning du får. Vissa spelare levererar mer, men det är hela lagets prestation som är avgörande.

3. Titta på framtidsutsikterna och inte på tidigare resultat.

Förtydligande: Tidigare resultat kan absolut vara värda att kolla över, men det viktiga är vad företagets planer är för framtiden. Det är det som kommer påverka om priset stiger eller inte.

4. Ett bra bolag behöver inte vara en bra aktie.

5.  Tillfälliga svackor kan komma, investera långsiktigt.

6. “The power of compounding is incredible”

Förtydligande: Compounding handlar om hur din investering i ett bolag kan öka utan att du lägger in mer pengar i bolaget, alltså när du börjar tjäna ränta på dina tidigare ränteintäker, och detta kan göra underverk om du bara har tålamod och tänker långsiktigt. (http://beginnersinvest.about.com/od/savingsanddebtmanagement/a/compound-interest.htm)

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer