Hoppa till huvudinnehållet

Mekaniska handelsstrategier med Investerarfysikern

Vi träffar Investerarfysikern för att prata om automatisering av portföljförvaltning. I korta drag betyder detta att du minskar den mänskliga faktorn och studerar ett antal fördefinierade parametrar för dina aktie och fondaffärer. Vad detta är för typ av parametrar är precis vad vi kollar på i detta klipp.

Handelsstrategier med Investerarfysikern

För att förklara begreppet mer ingående bjöd jag in bloggaren Henning Hammar, mer känd som  Investerarfysikern. Henning har sedan en bra tid tillbaka förvaltat sina portföljer enligt mekaniska strategier. Vi pratar om vilka strategier som fungerar på Stockholmsbörsen, varför mekaniska strategier börjar få fäste och hur man kan använda sig av detta.

Nordnet lanserade nyligen Robosave, en tjänst som automatiskt skapar en portfölj enligt din riskvilja, vilket är ytterligare ett sätt att automatisera förvaltningen. Kolla gärna in den!

Data från inspelningen

Hur förvaltar du din portfölj, bygger den på känsla eller förutbestämda parametrar? Vad tycker du om att börja handla med en mekanisk strategi? Dela dina tankar här nedan!

/Alexander Gustafsson

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-09-26 21:10

Grymt avsnitt. Investerarfysikern har jag följt ett tag och han är riktigt klok.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-10-01 13:50

Samma här, blev otroligt glad när han ställde upp på inspelningen. Henning har galet bra koll på läget, får bli en uppföljare på denna framöver helt klart!

Anonym
Anonym
2017-09-27 13:33

Kul! Snart kommer vi med en ny tjänst med just kvantitativa strategier 🙂
https://twitter.com/Kvantinvest

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-10-01 13:51

Spännande, håll mig uppdaterad hur det går! 😀