#Sparpodden 153 – Investerar SM och privatleasing

 #Sparpodden ep 153, Peter och jag deltar i investerar SM och konstaterar att ingen av oss ser ut att bli vinnare. Det har kommit några nya fonder på sistone och vi hissar och dissar. Vi pratar förstås Johan Carlströms avgång från Fingerprint. Vi avslutar med en lyssnarfråga om privatleasing.

Lyssnarfrågor                           

Jag får ofta frågor om hur man skall finansiera sitt bilköp. Privatleasing är ett allt vanligare alternativ och vi tar upp några fallgropar med den lösningen.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-10-14 11:37

Hej, Ni tog ju upp ämnet privatleasing i förra avsnittet, men belyste inte riktigt det område som kommer upp till diskussion hemma hos mig och min sambo. Jag läste rapporten ni hänvisade till på Konsumentverkets hemsida, men där stod egentligen ingenting av värde förutom det ni tog upp, dvs varning för luriga avtal. Sammanfattningsvis är bilen en dyr utgift, oavsett hur man lägger upp sitt ägande. Men jag tycker det är svårt att få översikt över hur dyra de olika alternativen är i jämförelse med varandra. Motormännen gör en årlig sammanställning av kostnaden för bilägare varje år. Det finns exempel… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-10-19 23:18

Tjenare bästa sparpodden!
Vill tipsa om en sida där man kan tjäna pengar riskfritt via insättningsbonusar hos olika spelbolag! Sidan heter http://www.riskfritt.com och idén går ut på att man spelar mot sig själv genom att använda två olika spelsidor.
Detta har jag och mina polare följt i några månader och jag har tjänat ca 20.000 kr och den polare som har skrapat ihop mest har ca 60.000 kr.
Allt är riskfritt men de är viktigt att man läser igenom guiden och följer den noggrant.