Hoppa till huvudinnehållet

Hitta inspiration bland 200 000 portföljer på Shareville

För snart fyra år sedan lanserade vi vårat nätverk för influencers inom sparande och investeringar, Shareville, och har sedan dess blivit en succé. I dagsläget har fler än 200 000 medlemmar i hela Norden öppnat konto för att inspirera och inspireras av andra.

Med så många medlemmar är det stor skillnad på aktivitet, vissa loggar in dagligen, medan andra kanske kollar någon gång i månaden. Att komma igång med Shareville är inte svårt, och vissa funktioner är väldigt användbara oavsett vilken aktivitet man har. Har du inte Shareville? Kom igång direkt, givetvis är det helt kostnadsfritt!

Nedan listar vi några av de mest populära funktionerna:

Hur ligger jag till i jämförelse med andra?

Det viktigaste för alla som investerar i aktier och fonder är självklart att se pengarna växa över tid. Trots att den egna avkastningen är viktigare än andras, är det kul att se hur man ligger till i jämförelse med resten av medlemmarna på plattformen. Shareville har ett enkelt rating-system som baseras på riskjusterad avkastning. Det vill säga, hur mycket avkastning får du i jämförelse med den risk du tar? Den första stjärnan får alla som har en positiv avkastning. Den andra får du när du presterar bättre än hälften av medlemmarna på plattformen, och den tredje när din portfölj tillhör de bästa 10 procenten. Du kan se din nuvarande rating i din portfölj genom att klicka på undermenyn ”Rating”.

Sök inspiration hos andra duktiga influencers

Med 90 000 svenska medlemmar att följa kan det kännas svårt att få en bra överblick. Därför har vi utvecklat en funktion som heter Toppmedlemmar där du kan söka efter de portföljer du tycker verkar intressanta efter vilka kriterier du vill att de ska uppfylla. Du kan till exempel söka på de som fått bäst avkastning baserat på aktivitet och antal aktier i portföljen.

En nyare funktion är också Portföljscreenern, där du kan hitta portföljer baserat på samma kriterier som ovan men med tillägget att du kan få fram portföljer som innehåller eller inte innehåller vissa innehav.

Följ aktiedebatten på Shareville

Vill du diskutera med andra influencers eller har du frågor om dina aktier eller din portfölj så har du möjlighet att kontakta andra medlemmar. Under ”Aktivitet” kan du se de senaste diskussionerna, men även grupper som du kan gå med i. De mest populära grupperna bland svenska medlemmar just nu är:

Börsen idag
”Här pratar vi om vad som händer på börsen idag – häng med!”

Aktiedagis
”För oss nybörjare. Endast dumma frågor tillåts.”

Swingtrade
”Här beskriver vi vilka aktier vi tror skall generera bra avkastning på kort/medellång sikt”

Small Cap Fundamentalists
”For people who seek to find under valued and under analysed small cap stocks. They should have revenue or be super close to confirmed revenue.”

Se toppmedlemmars ”modellportfölj”

Med Shareville Relax får du tillgång till att se toppmedlemmarnas 10 favoritaktier. Det är alltså en samlad lista över de mest populära aktierna från de bästa tio procenten med bäst riskjusterad avkastning på Shareville.

Här kan du sortera på hela Norden, men även respektive land i Norden, för att se vad de bästa i varje land har i sin portfölj just nu. Du kan även välja att se vad toppinvesterarna har köpt och sålt senaste månaden.

För mer inspiration, läs 10 populära profiler att följa på Shareville.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer