Hoppa till huvudinnehållet

Idag handlar du courtagefritt i dessa populära USA-aktierna

USA:s största shoppingdag är utan tvekan Black Friday. Dagen är förknippad med rejäla reapriser och hysterisk handel. Det är inte ovanligt att butikerna öppnar vid midnatt och redan då ringlar köerna långa. Black Friday inträffar varje år, dagen efter högtiden Thanksgiving, som alltid äger rum den fjärde torsdagen i november.  Denna tradition har de senaste åren även blivit populär i Sverige, något vi vill fira med gratis courtage på våra 20 mest populära amerikanska aktier.

Topp 20 mest ägda amerikanska aktier bland våra kunder

Activision Blizzard
Alibaba Group
Alphabet A
Alphabet C
Amazon
Apple
AT & T
Berkshire Hathaway
Coca-Cola
Facebook
General Electric
Johnson & Johnson
Microsoft
Netflix
Nvidia
Pfizer
Tesla Motors
Teva Pharmaceutical
Walt Disney
Visa

Vad behöver jag tänka på?

Erbjudandet gäller under amerikanska börsens öppettider. Eftersom denna dag är halvdag i USA så är börsens öppettider kortare än vanligt, 15:30-19:00 svensk tid.

Du behöver inte aktivera något utan erbjudandet gäller alla kontotyper och courtageklasser i både app och på hemsidan för alla avslut som du gör under fredagen den 23 november i ovan nämnda aktier. Du får göra max göra 50 affärer under kampanjtiden, men det är ingen gräns på belopp.

Notera att handel med utländska valutor sker en automatisk valutaväxling med ett valutapåslag om 0,25 %. På en aktie-och-fonddepå däremot så kan du aktivera valutakonton och då växla manuellt. Du kan läsa mer om det här.

Om det är första gången du handlar på amerikanska börsen, behöver du godkänna amerikanska börsens handelsvillkor. Du kommer automatiskt bli notifierad om detta första gången du handlar.

Gå till kampanjsidan för Black Friday

Läs mer om vad som är bra att tänka på när du handlar med utländska aktier

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer