Hoppa till huvudinnehållet

Husdjur, kläder och spel bland veckans analyser

Läs vad Affärsvärlden tycker om Musti, New Wave, Alligo, Fortinova, Kindred och Promimic. Vi bjuder också på nyheter kring utdelningsportföljen, råduppföljning, insiderkollen och ett helt nytt poddavsnitt. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden.

Musti Group – Till analysen

Tillväxten och lönsamheten pekar uppåt för Musti. Har bolaget möjlighet att fortsätta att kapitalisera på husdjurstrenden?

New Wave – Till analysen

2021 blev ett riktigt bra år för New Wave. Marginalerna har stärkts avsevärt jämfört med innan pandemin. Koncernens guldägg i form av varumärket Craft utvecklas fint.

Alligo – Till analysen

Efter avknoppningen av Momentum handlas nu Alligo som ett separat börsbolag.

Fortinova – Till analysen

Trots 22% högre hyresintäkter tappar Fortinova 21% av förvaltningsresultatet i spåren av högre energipriser. Det blir en intressant rapportsäsong för fastighetsbolagen.

Kindred – Till analysen

Speloperarören Kindred tappar som väntat mycket intäkter under inledningen av 2022. Bolaget tar inte emot intäkter från Nederländerna i väntan på licens.

Promimic – Till IPO-analysen

IPO-aktuella Promimic utvecklar ytbehandlingslösningar för ortopediska- och dentala implantat. Bolaget tar nu in pengar till den pågående kommersialiseringen i USA. Sista teckningsdag: 220422

Utdelningsportföljen – Till sammanställningen

Inlösenpengarna från Fast Partner ska återinvesteras. Men nu ratar vi preferensaktier och satsar hellre på en lite orättvist slagen börsnykomling.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Bara en aktie i veckans omgång slutade tydligt på plus – och det med råge. Spermosens blev en av senaste årets bästa börsnoteringar och alltså helt rätt att teckna. Andra aktier vi analyserade var bland annat Nobia, MTG, Avanza och Alimak.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i H&M, Creades och Awardit.

Podden AFV Analys – Till avsnittet

Daniel Zetterberg och Björn Rydell bjuder på analyser av Loomis, Pricer, Footway, AdderaCare, Mekonomen och Oneflow. Dessutom IPO-guiden där vi tar upp det senaste på börsnoteringsfronten.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer