Hur vi ser på hållbarhet på Nordnet

På Nordnet har vi en tydlig ambition att arbeta för ett bättre samhälle där vi genom att bidra med vår tid, vårt kunnande och ekonomiskt stöd vill utveckla de marknader där vi verkar.

Något vi är stolta över är ett initiativ som vi kallar Nordnet Citizenship där alla medarbetare på Nordnet ges möjlighet att utveckla sina idéer. Nordnet Citizenship har starkt stöd i vår ledningsgrupp och styrelsen men resultatet är helt beroende av våra medarbetares engagemang, idéer och innovationsförmåga. Alla medarbetare på Nordnet kan lämna in förslag på initiativ, som sedan utvärderas och utvecklas av våra fem Citizenship-ambassadörer. Beslutar man att genomföra ett initiativ kan ambassadörerna och initiativtagarna avsätta tio procent av sin arbetstid åt att driva projektet vidare.

Exempel på ett sådant initiativ är vårt samarbete med Kodcentrum som arrangerar utbildning i programmering för barn i åldrarna 9-13 år. I våras arrangerade vi tillsammans ett hackaton i Nordnets lokaler som var mycket uppskattat. Genom att stödja Kodcentrum bidrar vi till att fostra framtidens programmerare, vilket är värdefullt för Nordnets framtida utveckling, eftersom en stor del av vår verksamhet är beroende av duktig personal inom IT.

Vi är stolta supportrar till Tjejer Kodar som utbildar kvinnor i programmering. Det känns bra att på det sättet bidra till unga människors möjlighet att lära sig koda. Givetvis hoppas vi att en del kvinnor från Tjejer Kodar ska få upp ögonen för oss som arbetsgivare och en dag arbeta med oss.

En annan del i vårt hållbarhetsarbete är att vi i varje nordiskt land har en sparekonom med uppgift att representera spararna. Våra sparekonomer driver spararnas frågor, oavsett om det gynnar Nordnets kortsiktiga intressen eller inte. De reser runt i landet och delar med sig av spartips och kommenterar aktuella ämnen i kanaler där våra kunder finns, exempelvis i media, på Nordnetbloggen och på Twitter.

Vi erbjuder mer än 2 000 fonder och på våra respektive fondtorg kan våra nordiska kunder välja mellan såväl storbankernas fonder som små uppstickare, förvaltade eller indexfonder. Vi har verktyg som hjälper våra kunder att välja rätt men framhåller inte de fonder som vi själva tjänar mest på. För oss är det viktigt att våra kunder kan ta självständiga beslut.

Gällande vårt miljöarbete klimatkompenserar vi varje år för bankens växthusgasutsläpp, inklusive medarbetarnas pendling. Kompensationen sker genom trädplantering i samarbete med småbrukare i Bolivia. Förutom klimatnytta ger projektet värdefulla sociala och ekologiska mervärden.

Det här är några delar av vårt hållbarhetsarbete och det är glädjande att vi möts av stort engagemang internt och vi märker ett ökande intresse för våra aktiviteter även utanför Nordnet. För oss är det en självklarhet och hygienfaktor att arbeta med dessa frågor.

Jag tror och hoppas att vårt arbete med hållbarhet uppskattas av både existerande och potentiella medarbetare. Vi strävar efter en prestigelös arbetsmiljö, där kreativitet och utmanaranda uppmuntras. Alla medarbetare ska vilja, våga och kunna göra sin röst hörd. Vi är därför mycket glada över att vi för varje år klättrar bland de mest populära arbetsgivarna i Universums nordiska undersökning. Vi är nu bland de 30 mest populära företagen att jobba på bland studenter inom Ekonomi och IT i Norden. En mycket kul utveckling!

Kontakta mig gärna på Twitter @CEONordnet eller genom att kommentera här på Nordnetbloggen.

/ Håkan

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer