Hur går det för storbankerna?

Läs vad Börsplus tycker om Probi, Veoneer, Mälardalens Omsorgsfastigheter, Storbanker, VibroSense, Catena Media, Swedencare, Doro samt Mekonomen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Probi

Mycket kring probiotikabolaget Probi har kretsat kring bolagets lageruppbyggnadsproblem hos den amerikanska storkunden under de senaste åren. Hur växer övriga kunder och är aktien köpvärd?

Veoneer

Det mesta var dåligt i rapporten och särskilt beskedet att Veoneer har ett kapitalbehov på 500 miljoner dollar. Man måste lyfta blicken rejält för att lockas av aktien.

Mälardalens Omsorgsfastigheter

Ett nytt minifastighetsbolag med 25 omsorgsfastigheter i Stockholmsregionen kommer till börsen. Lockar direktavkastningen på 7,4 procent tillräckligt för att teckna aktien? Sista dag att anmäla sig var 30 april.

Storbanker

Den operationella utvecklingen för storbankerna har hamnat i skymundan när penningtvättsfrågor stått i rampljuset. Hur går det egentligen för bankerna och vilka framtidssignaler finns i kvartalsrapporterna?

VibroSense

Bolagets teknologi upptäcker begynnande nervskador i fötter och händer till nytta för bland annat diabetespatienter. Nu pågår en nyemission som ska ge resurser för att få fart på försäljningen. Aktien är intressant.

Catena Media

De negativa trenderna i marknadsföringsbolagets tillväxt och intjäning fortsatte under första kvartalet. Ledningen hoppas att USA-marknaden kan leda en vändning under andra halvåret.

Swedencare

Djurhälsovårdsbolaget Swedencare har ett starkt år i ryggen med bra tillväxt och stigande marginaler. Finns det fortsatt uppsida i aktien trots den fina uppgången och vad händer när patentet på bolagets viktigaste produkt löper ut om ett par år?

Doro

Telefon- och tjänstebolaget Doro levererar en stabil kvartalsrapport. Tillväxtmöjligheterna på tjänstesidan är allt jämt goda. Ledningen uppger att bolaget jobbar aktivt med olika förvärvsmöjligheter. Nu vill man se att bolaget gör slag i saken.

Mekonomen

Torsdagens kvartalsrapport från reservdelskedjan visade förbättrat resultat vilket gav lättnadsrally i den pressade aktien. Mekonomen är fortfarande billigt på börsen men risknivån är hög.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer