Hoppa till huvudinnehållet

Höststädning

I fredags var jag med i dagens industris morgonprogram Börsmorgon. Där pratade vi om att september är den klart sämsta av årets månader i alla fall ur ett börsperspektiv.

Frågan blev förstås, vad ska man göra? sälja allt?

Nej det brukar vara svårt att lyckas med den typ av timing men något man kan göra för att få ner risken är att städa upp i portföljen och balansera upp den.

Börsen har gått riktigt starkt under sommaren framför allt små och medelstora bolag, kanske har du ett eller ett par innehav som stuckit iväg? Om du vill dra ner risken i portföljen så kan du sälja av en del i dem för att jämna ut portföljen och se till att du inte tar för stor risk mot vissa innehav.

Jag gjorde själv en sådan försäljning i idag. Jag har Addtech i portföljen och de har gått riktigt bra under sommaren, idag valde jag att sälja en tredjedel. Min portfölj kan ni följa på sharville:

https://www.shareville.se/medlemmar/jockenordnet/feed

Hur illa är det då? ja så här ser den historiska medelavkstningen ut månadsvis på stockholmsbörsen:

Om du vill se klippet från Börsmorgon så finns det här:

http://www.di.se/play/borsmorgon/darfor-ar-september-en-dalig-manad-for-aktier/

hur höststädar du i portföljen?

mvh

Jocke Bornold

Sparekonom

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer