Hoppa till huvudinnehållet

Hoppet lever i flytträttsstriden!

Nu stämmer också Liberalerna in i kritiken mot regeringens flytträttsförslag. Vi jublar – äntligen förstår fler politiker hur otillräckligt regeringens förslag är. Fyra partier står nu på spararnas sida i striden om våra pensioner.

Totalt är det fyra partier som nu kritiserat regeringens flytträttsförslag, och som kräver mer långgående restriktioner för pensionsjättarnas möjligheter att ta ut höga flyttavgifter.

Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna visste vi är kritiska, de lämnade in följdmotioner på förslaget redan i juni. Frågan har alltså gällt vad M, C och L egentligen tycker.

Nu har vi fått svar från Liberalerna och Mats Persson, som lämnade in en motion under gårdagen. Liberalerna tycker, precis som vi, att någon så kallad anskaffningskostnad inte ska få tas ut från spararen som flyttar överhuvudtaget. Endast en administrativ kostnad ska få tas ut. På Nordnet blir vi förstås överlyckliga över att också L tar ställning mot regeringens förslag.

Frågan om flytträtt har tidigare inte kunnat anklagas för att vara brännhet. Få politiker har engagerat sig. Hade frågan inte lyfts fram i medialjuset hade den säkert blivit ännu ett rutinärende som slentrianmässigt röstats igenom i riksdagen. Men nu hettar det till på riktigt!

Vi vet ännu inte vad Moderaterna och Centerpartiet tycker. Senast den 13 november vet vi, då är det omröstning i riksdagen.

Hos oss väcks hoppet om att det otillräckliga förslaget kommer att behöva göras om – med spararnas bästa för ögonen!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer