Hoppa till huvudinnehållet

Högtryck på IPO-fronten

Läs vad Affärsvärlden tycker om Avanza, Nobia, EuroAfrica Digital Ventures, Tessin-lån, Lipum, Nowonomics, Polymer Factory, Alimak, Genova, Spermosens, MTG och Genesis IT. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Avanza

Nätmäklarna täljer guld med smörkniv när mängder av nya sparare nu hittar till börsen. Positivt förstås – men har marknaden tagit ut för mycket i förskott?

Nobia

Köksbolaget Nobia anordnade nyligen en kapitalmarknadsdag och reviderade de finansiella målen. Fokus är på organisk tillväxt. Kan ledningen få ordning på lönsamheten i Storbritannien så finns bra uppsida i aktien.

EuroAfrica Digital Ventures

Äventyret startar i motvind när aktien rasar under handelsdebuten på First North.

Tessin-lån

Via investeringsplattformen Tessin erbjuds möjligheten att låna ut pengar till ett bygge av 35 hyresrätter i Strängnäs. Låntagaren har framgångsrikt återbetalat nio tidigare Tessinprojekt men säkerhetsmarginalen är denna gång relativ låg.

Lipum

Lipum vill genom att blockera ett protein som finns i blodet förhindra inflammation. Nu ska bolaget börsnoteras på First North för att under 2022 börja testa sin läkemedelskandidat på människa. Sista teckningsdag: 210408

Nowonomics

Sparplattformsbolaget Nowo noterades idag på NGM. Aktien handlades under förmiddagen några ören över teckningskursen men har gått starkt under eftermiddagen.

Polymer Factory

Polymer Factory som säljer dendritiska nanomaterial noteras idag på Spotlight. Aktien handlas kring teckningskursen.

Alimak

Hisstillverkaren har inte utvecklats lika väl som andra verkstadsbolag på börsen. Nu är ett omfattade åtgärdsprogram igång för att ändra på det. Kan det bli vändningen?

Genova

Trenden för bolag att byta bort sina preferensaktier mot andra likartade instrument fortsätter. Snart kommer Genova lösa in sin men den som kan få tag i aktien under 131 kronor kan fortfarande göra en liten hacka till låg risk.

Spermosens

Bolaget utvecklar diagnostik som ska förbättra IVF-behandlingar. Håller produkten vad den lovar kan intresset bli stort och aktien säljs inte ut särskilt dyrt. Sista teckningsdag: 210412

MTG

MTG:s aktieägare har prövats hårt sedan bolagsklyvningen för två år sedan. Kan den senaste tidens förvärvsfest göra aktien intressant igen?

Genesis IT

Under 2020 omförhandlade Genesis IT avtalet med storkunden XL-Bygg. I höstas anställdes en ny säljchef som verkar fått fart på nyförsäljningen. Väger den billiga prislappen upp för den klena transparensen och tveksamma kapitalallokeringen?

Afv-portföljen

Året har bjudit på bankrally. SEB tillhör de aktier som gått bäst. Ska man vara nöjd nu?

Insiderkollen

Börsen tar ständigt nya ATH, men insynspersonerna räds inte de nya höjderna. Trots en något dämpad insideraktivitet inför kvartalsrapporterna verkar köplusten stor i de egna bolagen.

Råduppföljning

Köpråden i både Midsona och Fortnox utvecklades fint, även om vi med facit i hand slopade köpråden väl tidigt. Bland omgångens övriga bolag stack Surgical Science ut. Bolaget tecknande ett viktig OEM-avtal med Johnson & Johnson i höstas.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer