Hoppa till huvudinnehållet

Högtryck på IPO-fronten och milstolpe för Afv-portföljen

Läs vad Affärsvärlden tycker om Paradox, Sweco, Awardit, Fantasma Games, Ytrade Group, Scandinavian Tobacco Group, Backaheden, Fjordkraft, Idun Industrier, Coinshares, Balco och RugVista Group. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen som passerat en milstolpe. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Paradox

Datorspelsutvecklaren har rasat 20% efter tråkiga nyheter i bokslutskommunikén. Är Paradox ett tillfälligt stukat kvalitetsbolag till rabatt – eller en fallande stjärna på dekis?

Sweco

Kvalitet kostar. Sweco har med sin höga värdering inte varit ett undantag. Men nu är aktien ned 25% sedan i höstas. Är den köpvärd?

Awardit

2020 blev ett utmanande år för CRM-bolaget Awardit. Men det finns potential i bolaget, både på kort och lång sikt.

Fantasma Games

Leverantörer av kasinospel kan snabbt bli ruskigt lönsamma om spelarna hittar till deras “slots”. Fantasma Games, som ska börsnoteras, utvecklar titlar som anknyter till dataspels-teman för att locka fram spelsuget. Är det värt att satsa på aktien? Sista teckningsdag: 210312

Ytrade Group

Ytrade Group säljer begagnade kläder på nätet på sin sajt yaytrade.com. På börsen blev handelsstarten dämpad.

Scandinavian Tobacco Group

Tobaksbranschen står inte högt i kurs i princip hos någon utan är lika ratad som den är lönsam. För den som är villig att leta där ESG-kapitalet inte huserar kan det innebära möjligheter. Det väljer Afv att göra här.

Backaheden

Backaheden är ett nytt enfastighetsbolag med Santa Maria som största hyresgäst. Det är Pareto som står bakom denna anrättning men direktavkastningen på 7,4% ser väl kryddad ut och lämnar tunna marginaler för såväl skatt som amortering.

Fjordkraft

Norska elhandlaren Fjordkraft är ett höglönsamt bolag med nyckeltal som lockar. Särskilt den höga direktavkastningen. Men negativ publicitet och mer prismedvetna kunder kan sänka marginalerna. Då ser aktien snabbt mindre aptitligt ut.

Idun Industrier

Idun Industrier köper och äger svenska industribolag och ska börsnoteras för att få in kapital för att fortsätta sin expansion. Prislappen lockar liksom inriktningen. Sista teckningsdag: 210323

Coinshares

Kryptoförvaltaren Coinshares fick en bländande start när aktien noterades på First North. Aktien rusade med 140%.

Balco

Balco-aktien har åkt på ordentligt med stryk efter de senaste rapportbesvikelserna. Men det finns hopp om bättring framöver.

RugVista Group

Noteringsaktuella RugVista Group säljer mattor på nätet. Tillväxten är stark och lönsamheten god. 2020 blev ett rekordår för koncernen. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210317

Afv-portföljen

Rotationen från tillväxtaktier till cykliska värdebolag har fortgått. Bra för Stockholmsbörsen liksom för Afv-portföljen.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. I fastighetsbolaget Sagax har en av nyckelpersonerna sålt aktier för över en halv miljard kronor. Andra intressanta affärer har bland annat skett i Kambi, Sandvik, Invisio, Lagercrantz och Green Landscaping.

Råduppföljning

Köprådet i Consensus Asset Management blev succé. Aktien steg 280%. Det var också rätt att köpa Infracom som dubblerades. Även omgångens övriga köpråd utvecklades fint.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer