Hoppa till huvudinnehållet

”Högre avkastning väntar våra pensions- och försäkringssparare”

Inom kort breddar vi vårt prisbelönta aktielåneprogram, som ger dig som sparare extra avkastning på de aktier du valt att investera i. Aktielåneprogrammet som tidigare omfattade kapitalförsäkring blir nu även tillgängligt för dig som sparar i tjänstepensionsförsäkring och privat pensionsförsäkring. Samtidigt öppnas alla nordiska marknader vilket betyder att du kan få en extra avkastning på svenska, så väl som norska, danska och finska aktier. Förbättringarna lanseras successivt under hösten.

Årets sparinnovation

Som första aktör på marknaden lanserade vi förra året ett aktielåneprogram tillgängligt för privatpersoner och företag som sparar i kapitalförsäkring. Motsvarande har tidigare bara funnits för stora institutionella investerare och banker. Reaktionerna lät inte vänta på sig; Privata Affärer utsåg aktielåneprogrammet till Årets sparinnovation några veckor senare.

Klart det är bra med tjänster och produkter som ger mer till dig som sparare. Aktielåneprogrammet premierar dig som är långsiktig i dina investeringar genom att ge dig en extra avkastning. Avkastningen kommer från den ”ränta” som uppstår när andra investerare lånar de aktier som du har valt att investera i. Det finns olika skäl till efterfrågan på en viss aktie; det handlar om allt från utveckling av nya finansiella produkter till blankning. Oavsett riskerar du inget, men har chansen att få mycket tillbaka.

Sex miljoner extra

Den extra avkastningen räknas ihop och utbetalas till våra kunder en gång per kvartal. Vid senaste utbetalningen, i juli, fick våra sparare tillsammans dela på närmare sex miljoner kronor. Vi adderar hela tiden fler aktier och fler marknader, det betyder att utbetalningarna bara kommer att bli större.

Du omfattas automatiskt av aktielåneprogrammet när du har eller öppnar en ny kapital- eller pensionsförsäkring hos oss. Du betalar ingenting extra för att delta och du tar ingen ytterligare risk. Självklart kan du när som helst välja att lämna aktielåneprogrammet.

den här sidan har vi samlat allt du behöver veta om vårt aktielåneprogram. Här hittar du också en lista över de aktier som gav störst utbetalning under förra kvartalet.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Tidigare publicerat:

Möjlighet till extra avkastning med Nordnets aktielåneprogram

Nordnet vinner pris för ”Årets sparinnovation”

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-09-03 14:53

Kommer amerikanska, kanadensiska och andra utländska aktier också att omfattas av aktielånprogrammet och hur långt framåt i tiden ligger en lansering av det i så fall?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-03 17:06

Hej David – vår ambition är att fortsätta expandera programmet på bland annat det sättet du beskriver. Jag kan inte ge någon exakt tidsangivelse men det finns i vår pipe 🙂