Hoppa till huvudinnehållet

“Sparpodden 137 – Hett kring finansinspektionen

#Sparpodden ep 137. Veckans pod kom att hamna mycket om finansinspektionen. Under veckan har SVD skrivit om att det läckt ut ett dokument från FI som ifrågasätter Nordeas risk i låneportföljen och nämner en siffra på 80 miljarder i kapitalbehov. Vi har också fått en dom i HQ målet där alla blivit friade samt en storförsäljning av Fingerprints VD som kom att rapporteras av FI väldigt väldigt sent.

Ganska svåra ämnen och det blev kanske varken hackat eller malet den här gången men vi gjorde ett försök i alla fall.

Lyssnarfrågor                        

I dag tar vi upp frågan hur det blir om bostadsmarknaden viker ner och man behöver flytta, är det fortfarande 15% i kontantinsats som gäller? Och sen får vi en fråga på en optionsstrategi inför Brexitomröstningen.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-06-27 07:04

Hejsan!

Vad är skillnaden på Nordea STRIKT (http://markets.nordea.se/Markets/Produkter+Tjänster/Strukturerade+placeringar/STRIKT/1667532.html) och en vanlig indexfond? Annat än avgifterna då såklart 😉

Anonym
Anonym
2016-06-27 12:34

Hej,

Ville hälsa Jocke lycka till på uppkörningen!
Nu gick ju inte Brexit något vidare men det borde ju ge dig större sannorlikhet att lyckas 🙂

Anonym
Anonym
2016-06-28 18:06

Hur kan det vara brist på att låna en aktie som fingerprint? Eftersom aktien finns med i omx30 borde det väl vara en stor mängd fonder och institut som äger aktien? Är det något jag missar?