Hoppa till huvudinnehållet

“Brexit”, USA-val och glödhet rapportsäsong

Återhämtning på börsen i slutet av maj

Aktiemarknaden öppnade riktigt svagt i maj men kom sen att återhämta sig mot slutet och vi fick till sist en helt ok aktiemånad. Men det är fortfarande oroligt på världens börser och det som oroar är förstås vart den globala ekonomin är på väg.

Konjunktursignaler ger ingen riktig vägledning

Konjunktursignalerna ger inte någon riktigt vägledning och statistiken är ofta ganska motsägelsefull. Detta gör att det blir ganska svårt att göra prognoser för tillväxten framöver vilket leder till att analytikerna får svårare att göra sina försäljningsprognoser för bolagen, vilket i sin tur leder till en osäker värdering.

Detta har gjort att börsen står och stampar just nu och den rör sig sidledes men med ganska kraftiga rörelser upp och ner från dag till dag.

Politiska orosmoln och glödhet rapporsäsong

Politiska orosmoln som den brittiska omröstningen om Brexit och det amerikanska presidentvalet har också påverkat riskaptiten under månaden.Vad ska då hända för att börsen skall ta sig ur den här håglösheten och vad skall man hålla ögon på under sommaren?  Det blir förstås fortsatt stort fokus på makrostatistiken men även eventuell räntehöjning från FED samt folkomröstningen i Storbritannien. Sen kommer vi framåt mitten av juli ha en glödhet rapportsäsong när bolagen under en mycket intensiv period rapporterar sina resultat för det andra kvartalet.

För den aktieintresserade blir det alltså ingen semester i sommar!

/Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer