Hoppa till huvudinnehållet

Därför bidrar jag till Havskampen

Vidrigast i världen

 

Cancer är något av de vidrigaste som etablerat sig i världen. Bara i Sverige får 55 000 personer om året besked om att de drabbats, och just nu finns det 440 000 personer i Sverige som har eller har haft en cancersjukdom.

Cancer på nära håll

För mig har cancern, som för så många andra, trängt sig nära inpå. Min älskade storebror och förebild i livet fick nämligen inte uppleva sin 27-årsdag till följd av att hans kropp gav upp efter intensiva behandlingar mot den ursprungliga testikelcancer som drabbat honom ett drygt år tidigare. Bland alla vackra minnen som jag har tillsammans med min storebror finns det några som ofta spelas upp i mitt huvud på repeat. En av dessa är från hans sista dagar.

Hela familjen var samlad kring brorsan på Radiumhemmet. Alla vägrade acceptera, men började sakta inse, att vi inte skulle få ha honom vid vår sida speciellt länge till. Behandlingarna var då av den allra starkaste sorten, vilket snabbt fick honom att bli fysiskt okontaktbar. Men så plötsligt så ropade han: Det är ju så mycket jag vill göra! Det var som om han drömde om allt det vackra denna jord erbjuder och längtan efter att få fortsätta livet. Dessa ord är de sista jag minns från min bror. Orden påminner mig ständigt om vad livet handlar om – det ska levas!

När lekplats byts till cellgifter

Cancern har tyvärr fortsatt göra sig påmind efter detta. Förra året drabbades min då fyraåriga gudson. Han har fått genomgå ett års helvete när lekplatser, bus och förskola bytts ut mot ständiga sjukhusvistelser, starka cellgiftsbehandlingar och en kropp som inte orkar allt det som den sprudlande tanken önskar. Nu börjar kroppen så sakteliga att återhämta sig och alla håller tummarna för att han har övervunnit sjukdomen. Dessa förhoppningar hade aldrig varit möjliga om det inte vore för att forskningen kring cancerbehandlingar tagit stora kliv framåt. En stor del av forskningen har också möjliggjorts tack vare alla frivilliga donationer som kommit från vanligt och ovanligt folk. Min gudson har nu denna insamling hos Barncancerfonden med målet att samla in 50 000 kr.

#Havskampen, hjälp oss utrota cancern

Just nu pågår Havskampen, en tävling och kampanj där två lag tävlar mot varandra för att samla pengar till Ung Cancer. Det är ungefär som Musikkampen, där jag och min kollega Jan Dinkelspiel auktionerade ut en sång till högstbjudande. Hur som helst vill jag gärna hjälpa till, då det ligger mig varmt om hjärtat, och de ville gärna auktionera ut en lunch med mig. Bor du i Stockholmsområdet och vill få en lunch med mig så buda! Både du och cancersjuka kan vinna på det. Du väljer själv samtalsämne, vill du ha privata spartips, aktiekunskap eller ska vi prata körsång?

Så, gå nu in på Tradera och buda, så ser jag fram emot en mycket spännande lunchdate i höst!

Hälsningar

Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Mer läsning:

Här är varför Karin Bäcklund, ansvarig för sociala medier på hitta.se, kliver på båten och stöttar #havskampen.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer