Hoppa till huvudinnehållet

Här är största insiderköpen och försäljningarna

Rapportperioden för det avslutande kvartalet 2022 är i stort sett över. Finwire har gjort en sammanställning av de största insideraffärerna under februari månad.

Det är ingen överraskning att familjen Persson fortsätter att köpa aktier i H&M. Under den senaste månaden har de genom ägarbolaget Ramsbury Invest köpt aktier för minst 3 miljarder kronor.

Finansmannen Fredrik Lundberg har fortsatt att förvärva aktier i flera bolag. I Handelsbanken har han köpt vid två tillfällen för totalt 313 miljoner kronor. Han har även köpt för 215 miljoner kronor i investmentbolaget Industrivärden. Noteras kan att Industrivärden har köpt aktier i SCA för 228 miljoner kronor.

Jean Eric Salata som är chef för BPEA EQT och styrelseordförande för EQT Asia har köpt aktier i EQT för minst 56,5 miljoner kronor.

EG7 styrelse och ledningsgruppsmedlemmar, totalt åtta personer har tillsammans köpt aktier för 47 miljoner kronor, motsvarande 2 procent av bolagets utestående aktier.

Storägaren Hvaler Invest har köpt aktier för 45 miljoner kronor i B3 Consulting och flaggar för att ha uppnått 15 procent av kapitalet.

Ytterligare ett investmentbolag har sett insiderköp. Det är James Anderson som är ordförande i Kinnevik som har köpt aktier för 30,4 miljoner kronor.

Storägaren Erik Selin som är storägare i Collector Bank och även styrelseordförande har tankat aktier för totalt 26,85 miljoner kronor, fördelat över tre tillfällen.

Huvudägaren Malfors Promotor har köpt aktier i Cloetta för 22 miljoner kronor.

Ytterligare ett bolag har sett insynsköp för ett tvåsiffrigt miljonbelopp. Det är styrelseledamoten Carl Sparks som har köpt aktier i Cint för 10,5 miljoner kronor.

Tagehus Holding har köpt aktier i Atrium Ljungberg för 9,2 miljoner kronor.

Hexagon genomgick ett vd-byte vid årsskiftet. Det är den nye vd:n Paolo Guglielmini som tagit över efter Ola Rollén och har köpt aktier för 5,6 miljoner kronor.

Far View Partners, som är storägare i Cdon och som är närstående styrelseledamoten Brad Hathaway har köpt aktier för 4,35 miljoner kronor.

Storägaren Frederik Cardel Falbe-Hansen har köpt aktier i Future Gaming för 5,3 miljoner kronor.

Säljer fastighetsaktier för drygt 2 miljarder

Vi går över till insiderförsäljningar: Den enskilt största affären vid ett och samma tillfälle står fastighetsprofilen Rutger Arnhult för. Han har storsålt aktier i fastighetsbolaget Sagax för omkring 2,2 miljarder kronor. Rutger Arnhult har den senaste tiden varit hårt finansiellt pressad och har bland annat retirerat som storägare i Castellum där han också lämnat vd-posten.

EPG Equity Parent har sålt aktier i EQT för 275 miljoner kronor.

Nyresten Global Holding har sålt aktier i RVCR, alltså Revolution Race, för 135 miljoner kronor.

Vd, styrelseledamot och medlem i ledningsgruppen har sålt aktier för 128 miljoner kronor i ES Energy Save.

Inom e-handeln märks försäljning för ett tresiffrigt miljonbelopp i Boozt. Det är Ferd som är näst största aktieägare har sålt aktier för cirka 133 miljoner kronor.

Upsales Technologys grundare och vd Daniel Ekberg säljer 7 procent av aktierna, motsvarande 91 miljoner kronor. På köpsidan stod en rad svenska och internationella institutioner, däribland Herald Investment Trust, Nordea Småbolag Sverige och TIN Fonder.

En stor affär blev det även i Fortnox där ordförande Olof Hallrup har sålt aktier för 60,5 miljoner kronor.

Vi går över till Hemnet där två större försäljningar skett. Det är vd:n Cecilia Beck-Friis som har sålt aktier för 8,5 miljoner kronor medan styrelseledamoten Håkan Hellström har sålt aktier för hela 39 miljoner kronor, tillsammans 47,5 miljoner kronor.

Vi noterar också att en närstående till marknadschefen i NCAB Group har sålt aktier för 16 miljoner kronor i mönsterkortbolaget.

Storskogens vd och storägare Daniel Kaplan har sålt aktier för 15,5 miljoner kronor.

Tre insynsförsäljningar har även skett i Nordnet om totalt 11,5 miljoner kronor där finanschefen Lennart Krän står för den största posten på 4,6 miljoner kronor.

Holmens vd Henrik Sjölund har sålt aktier för 7 miljoner kronor.

Till sist, har tätskiktsbolaget Nordic Waterproofings vd Martin Ellis sålt aktier för 4,1 miljoner kronor.

Fotnot: Vi har dragit gränsen vid 4 miljoner kronor av prioriterings- och utrymmesskäl.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer