Hoppa till huvudinnehållet

Här är aktierna du skulle haft hittills i år

Stockholmsbörsen fortsätter att återhämta sig på förhoppningar och tecken på att ekonomin ska återhämta sig efter pandemin. Storbolagsindexet OMXS30 har ökat nära 20 procent hittills i år, vilket är betydligt mer än en genomsnittlig ökning på börsen under ett år. Det bredare OMXSPI är på samma tid upp drygt 17 procent.

Finwire har gjort en genomgång vilka aktier som toppar vinnarlistorna hittills i år.

Bland storbolagen ligger Kindred i topp där börskursen nästan har fördubblats. Bolaget Sportbetting-bolaget kan stoltsera med en uppgång på nära 96 procent. Kindred går starkt på flera marknader, inte minst den viktiga amerikanska marknaden där varumärket Unibet fortsätter att ta mark som planerat. Kindred gjorde en omvänd vinstvarning och lyckades leverera på de nya preliminära siffrorna som angavs i början av året. Investerarna gillar också den nya utdelningspolicyn som säger att de ska ha en utdelningsgrad och aktieåterköp om 75 procent av fritt kassaflöde.

Livecasio-utvecklaren Evolution hamnar på en hedrande andraplats med en uppgång på nära 63 procent. Bland industribolagen som haft en fin återhämtning den senaste tiden märks ståljätten SSAB som ökat med drygt 61 procent på bland annat rusande stålpriser. Bolaget bedömer dock att det fortfarande är osäkert hur covid-19 utvecklar sig och därmed påverkar efterfrågan. Den globala efterfrågan för höghållfasta stål bedöms vara god under det första kvartalet

Midcap-listan toppas av Catena media där aktiekursen klättrat hela 117 procent. Bolaget kom med en omvänd vinstvarning så sent som under fredagen. Bolaget såg ett exceptionellt starkt slut på sista kvartalet i fjol och uppger att de har tagit och bibehållit dominerande positioner i både sport och casino över mång amerikanska delstater under den mest hektiska sportsäsongen i USA. Catena Media har sedan följt upp med flera positiva besked där de senaste är att hela första kvartalet ser bra ut och att trenden pekar på en, väl över, tvåsiffrig tillväxt under 2021.

Även Cellink har mer än dubblerats, där aktien rusat 102 procent. Fingerprint Cards har återhämtat sig nära 69 procent sedan årsskiftet.

Bäst utveckling bland Stockholmsbörsens listor har dock Moment Group haft. Small cap-bolaget har avancerat hela 580 procent följt av Oscar Properties preferensaktie som ökat med 258 procent. Även Gaming Innovation Group ligger också nära till hands att dubbleras och kan konstatera att aktien har handlats upp 99 procent på tre månader.

Den totala vinnarlistan toppas av First North-bolaget WeSC som fördubblade sin aktiekurs under en dag och har hittills i år ökat hela 1567 procent. Bolaget överraskade marknaden genom att bokstavligen byta kostym och går från hypat klädbolag till en aktör inom bygganläggningsbranschen. Det var i slutet av mars som WeSC gick ut med att de köper upp tre olika specialistbolag inom byggindustrin och dessutom byter namn till Vestum.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer