Hoppa till huvudinnehållet

Hantera känslorna vid en aktieaffär

Att investera rationellt är eftersträvansvärt, men det är smått omöjligt att inte uppleva känslor kring sina aktieaffärer. Antingen är det en stor vinst och man vill gärna ha lite mer. Eller så är det förlusten som bara växer och man vet att den positionen skulle jag stängt för länge sedan. Jag frågade tradern Erik “Ekka” Lundin vad han upplever som svårast.

Är det jobbigast att köpa eller sälja?

Olika moment kommer vara olika svårt för alla investerare. Någon som är mer självsäker och aggressiv i sin stil har lättare för vissa saker än någon som är mer analytisk och mer bearbetande i varje position. Jag och Ekka pratar mer om ifall det är svårare att köpa eller sälja för honom.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-12-11 11:32

Intressant! …men gav ju inte så mycket konkret – kan ni lägga upp förslag på litteratur?