Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 150 – Handelskrig och en aggressiv Apa

#Sparpodden ep 150, Usa blir allt mer aggressiva i sitt bötfällande av europeiska bolag och EU svarar med att jaga skatt från amerikanska. Blåser det upp till handelskrig?

På hemmaplan är det fullfart med budrykten kring SCA och en IPO marknad som drar igång igen med bla Engelska skolan. Jag lyfter fram förslaget att Telia borde skifta ut Eurasia-delen till aktieägarna.

Lyssnarfrågor                           

Vad skall man tänka på när man handlar aktier i utlandet?  och vad är en börs? mm

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-09-22 17:05

Hej! Tackar för en mycket bra podd, helt klart den bästa på marknaden! Jag är en av alla studenter som lyssnar varje vecka och att skriva uppsats kommer allt närmre….. Min fråga är helt enkelt, vad ska jag skriva om? Jag är intresserad av det mesta inom ekonomi som ni berör i podden: sparande, makro, börs, enskilda bolag, aktier mm. Tycker det är rätt trevligt med statistik så en kvantitativ studie lutar det åt och min inriktning är redovisning/revision även om vi kan skriva väldigt brett. Jag vill hitta en frågeställning som är aktuell, väcker intresse och som handlar om… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-09-24 07:10

Tjenare Joakim och Peter!
Kul att Joakim njuter av Mc åkandet, njut för snart kommer snön!

Fråga: Den klassiska diskussionen mellan ISK och KF har vi hört många gånger men ett scenario som jag ställdes inför har aldrig nämnts som en faktor när man ska välja. Som ni nämnde i podden noteras Engelska skolan i veckan, men där var det endast tillåtet att teckna med KF av dessa konton. Hur kommer det sig?

Anonym
Anonym
2016-09-26 17:13

Hej Sparpodden, Tack för en bra och informativ podd. Jag har en fråga angående pensionsplanering. Jag har bott utomlands med fru och barn i 3 år, det senaste året i Schweiz där jag fortfarande bor. Min fru har varit hemma med barnen under hela perioden, men ska nu börja jobba i Sverige. Jag planerar att flytta tillbaka till Sverige inom 1-2 år, i Schweiz fungerar det så att när man lämnar landet har man har möjlighet att ta ut hela sitt insparade pensionskapital, och skatta för den, vilket såklart är fördelaktigt jämfört med att skatta för detsamma i Sverige. Vår… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-09-27 14:39

Hej!
Jag hänger inte riktigt med på varför Deutsche Banks problem påverkar hela europas börser så mycket. På vilket sätt skulle tex svenska bolag – både banker och andra – få lägre vinst OM Deutsche skulle konka?
Med vänlig hälsning
Glasnost

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-10-30 20:26

olja priset gör att banker har pissiga investeringar i olja