Hoppa till huvudinnehållet

Hälsovård och mjukvara bland veckans köpråd

Läs vad Affärsvärlden tycker om Proact, Photocure, Betsson, Latvian Forest, Nimbus, Trelleborg, Attendo, Coor, Fractal Gaming Group, TGS-Nopec och OncoZenge. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Proact

Datalagringsspecialisten Proact har rusat fram på börsen de senaste månaderna. Men än finns det utrymme för uppvärdering.

Photocure

Hälsovårdsbolaget Photocure förbättrar diagnostik och uppföljning för urinblåsecancer, som är en av de mest kostsamma cancerformerna. Under 2020 köpte bolaget tillbaks de europeiska distributionsrättigheterna från Ipsen Pharma. Lyckas Photocure accelerera tillväxten finns lockande kurspotential.

Betsson

Speloperatören Betsson värderas fortsatt lågt. Bokslutet fick kalla handen av aktiemarknaden. Negativa valutakurseffekter och regulatorisk motvind är orosmoln för bolaget.

Latvian Forest

Trots att lettisk skog är mer exotisk än sitt svenska dito förblir det som en investering en relativt tråkig men samtidigt säker växande sådan. Frågan är om det kapital som investeras över tid har nog hög avkastning för att kunna motivera en investering.

Nimbus

Nimbus Group noterades på First North. Aktien steg cirka 25% i debuten.

Trelleborg

I en analys för ett halvår sedan imponerades vi av hur bra Trelleborg parerade Covid-19-krisen och satte ett köpråd. Efter att VD Peter Nilsson nu lagt fram bokslutet över 2020, och aktien rusat nästan 40%, är köpläget lite mindre tydligt.

Attendo

Omsorgsbolaget avslutade 2020 starkt med solid organisk tillväxt och marginalförstärkning. Attendo passar samtidigt på att presentera nya finansiella mål.

Coor

Coors bokslut togs emot med varm hand på aktiemarknaden. Är det köpläge?

Fractal Gaming Group

IPO-marknaden fortsätter att vara glödhet. Börsdebutanten Fractal Gaming steg mer än 70% i den tidiga handeln. Det är rekord för ett miljardbolag.

TGS-Nopec

Det blev en informationsrik dag när TGS-Nopec samtidigt med sin Q4-rapport även höll kapitalmarknadsdag. Under dagen annonserades ett nytt segment, jakt på förvärv men också ett namnbyte för bolaget.

OncoZenge

Moberg Pharma-avknoppningen OncoZenge genomför nu en kapitalanskaffning inför bolagets fas 3-studie som planeras starta i början av 2022. Är aktien köpvärd?

Afv-portföljen

Vill det sig väl kanske spelbolaget kan få tillbaka lite förlorad ESG-status på sikt.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Anders Ström minskar sitt innehav i sportboksleverantören. Andra intressanta affärer har bland annat skett i Addlife, Cloetta, Inwido, Resurs Holding, ITAB och Orexo.

Råduppföljning

Köpråden utvecklades överlag starkt. Danska Pandora och norska Europris steg över 50% vardera. Även Enea och järnvägsbolaget Train Alliance bjöd på fin avkastning.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer