Hoppa till huvudinnehållet

Hälsovård och kommunikation bland veckans köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Elekta, Nokia, Svolder, Addera Care, NCAB, IA Industriarmatur, Nolato, Initiator Pharma, Musti Group, New Nordic Healthbrands och Afv-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Elekta

Medicinteknikgiganten Siemens förvärvar amerikanska Varian som är den ledande aktören inom lösningar för strålterapi. Hur påverkas svenska Elekta av förvärvet och kanske var detta startskottet på konsolideringen i sektorn.

Nokia

Om de fina tendenser som fanns i halvårsrapporten blommar ut så borde Nokia-aktien ha mer att ge.

Svolder

Investmentbolaget Svolder med VD Ulf Hedlundh i spetsen har varit skickliga på att öka substansvärdet över tid. 2020 har dock gått lite trögare.

Addera Care

Addera Care skulle bli en serieförvärvare inom hjälpmedelssektorn men har utvecklats till en underlönsam turn-around. Ska man lockas av aktiens låga prislapp?

NCAB

NCAB har gått starkt på börsen efter vårt köpråd i maj. Bolaget är laddat för fler förvärv vilket kan förlänga uppgången men vi ser annars inte samma potential i aktien som tidigare.

IA Industriarmatur

IA Industriarmatur är ett etablerat industriföretag i en liten nisch. Handeln i aktien är dock nästan obefintlig. Det kanske kan ändras om utlandssatsningen bär frukt.

Nolato

Kontraktstillverkaren Nolato förvärvar amerikanska GW Plastics för 2 miljarder kronor motsvarande 16 gånger rörelsevinsten. Bolaget har en gedigen kundlista och stärker Nolatos position på andra sidan Atlanten.

Initiator Pharma

Initiator har nyligen säkrat finansiering för en fas IIa-studie med sin andra läkemedelskandidat mot erektil dysfunktion. Förhoppningen är att stärka produktportföljen och bli mer attraktiv för en Big Pharma-affär.

Musti Group

Covid-19-krisen verkar inte rå på att ens dämpa finska Mustis tillväxtrend. Snarare tvärtom. Frågan är om Amazons Norden-etablering blir värre att tampas med.

New Nordic Healthbrands

Kosttillskottsbolaget New Nordic har uppvisat en fin försäljningsutveckling över tid. På kort sikt drabbas bolaget av minskad försäljning i fysiska butiker till följd av viruskrisen. Men kanske kan ökad e-handel kompensera tappet.

Afv-portföljen

Afv-portföljen lyckades hålla jämna steg med index under ett starkt juli. Men Traton la i backen.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Analystjänsten Börsplus är nu integrerad och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden. Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer