Hoppa till huvudinnehållet

Hälsovård, mjukvara och gym bland veckans köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Sobi, Enea, Arjo, Pandox, Prostatype Genomics, FM Mattsson, Stenhus Fastigheter, Sats, Elos Medtech, Svenska Nyttobostäder och Invajo Technologies. Vi bjuder också på nyheter kring Affärsvärldens utdelningsportfölj och Afv-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Sobi

Läkemedelsbolagets aktie har pressats på grund av ogynnsamma studieresultat. Konkurrensen från Roche är dessutom en ständig orosfaktor. Sobi fortsätter dock att göra nya satsningar och möjligen är aktien väl hårt straffad.

Enea

Eneas tillväxtsvit har kommit av sig under året och aktien har följt med söderut. Kan kurssvackan utgöra ett köpläge i mjukvarubolaget?

Arjo

Arjo har hittills visat bra motståndskraft mot viruskrisen och bolaget har nu uppvisat organisk tillväxt elva kvartal i rad. Nyligen anordnade Arjo en kapitalmarknadsdag och justerade sina finansiella mål.

Pandox

Hotellfastighetsbolaget Pandox är en tung coronaförlorare som nu handlas till nästan halva priset mot det bokförda substansvärdet. För den med tålamod och vilja att gå motvals kan det vara köpläge.

Prostatype Genomics

Börsdebutanten Prostatype handlas under introduktionskursen. Ännu ett tecken på det nedkylda IPO-klimatet.

FM Mattsson

Förvärvet av Hotbath förra året har satt bra fart på tillväxten för krantillverkaren. Det behöver hålla i sig för att aktien ska fortsätta vara bra att äga.

Stenhus Fastigheter

Ett nytt bolag med fastigheter för dryga miljarden är på väg till börsen. Varken fastighetsbeståndet eller prislappen på aktien imponerar så det vill till att bolagets storslagna förvärvsagenda faller väl ut. Sista teckningsdag: 201111

Sats

Återhämtningen fortsatte i tredje kvartalet för gymkedjan. Tyvärr ser andra vågens viruskris ut att bryta den trenden. Bör man då lockas av aktiens värdering?

Elos Medtech

Kontraktstillverkaren Elos Medtech visade på stark återhämtning under det tredje kvartalet. Nu har styrelsen beslutat att investera 70 Mkr för att möta den ökade efterfrågan inom det växande området för robotkirurgi.

Svenska Nyttobostäder

Ett nytt fastighetsbolag som kan köpas “på termin” idag med fullständig leverans 2025. Då kommer bolaget äga fastigheter för knappt 12 miljarder kronor om allt går enligt plan.

Invajo Technologies

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Här är ett bolag där vi byter fot.

Utdelningsportföljen

För andra året i rad ser Afv:s Utdelningsportfölj ut att missa index. Några sena ändringar i innehaven kan kanske minska gapet.

Afv-portföljen

Börsuppgången bröts i oktober men Afv-portföljen klarade sig okej. Delvis tack vare vältajmade försäljningar innan korrektionen.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer