Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

#Sparpodden 125 – Hållbarhet, inte bara hjärta utan även plånbok?

#Sparpodden ep 125. Det pratas mycket om investeringar och hållbarhet och Peter och jag får nog erkänna att vi inte är några experter på ämnet direkt. Tidigare har man ofta vädjat till hjärtat hos spararna när det kommer till hållbarhetsfrågor. Men det är ett område som allt mer påverkar företagens intjäningsförmåga. Så håller hållbarhetsfrågan på att gå från hjärta till plånbok?

Hur tänker proffsen, fondförvaltarna kring frågan?

Idag vigs sparpodden åt ett samtal med East Capitals hållbarhetschef Louise Hedberg

Lyssnarfrågor                          

I veckans avsnitt blir det inga lyssnarfrågor tyvärr, men lovar att vi återkommer nästa vecka med en riktig lyssnarfrågebonanza!

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-04-01 01:25

Hej,

Jag undrar vad det finns för alternativ om man vill ta en position för att man tror på en kommande nedgång som man kan ligga med under en längre tid. Finns det något bra att handla som inte tappar i värde med tiden, om isåfall inte, varför finns inte detta? Hade varit schysst att kunna veta att det finns något vettigt instrument som man kan ligga i under en längre tid som inte tappar värde vid vare sig volatila marknader eller stillastående för den delen. Tack för en underbar podd.

Anonym
Anonym
2016-04-03 08:38

Hej! Trogen lyssnare sedan Jan & Günthers tid, stora skor att fylla i men får säga att ni lyckas rätt så bra 🙂 Nu till min fråga; Jag har bestämt mig för att byta storbank då jag är missnöjd med min nuvarande. För närvarande har jag lönekonto och bolån på storbanken medans jag har mitt sparande hos en nätmäklare. Hade helst sluppit en storbank helt men man måste ju ha ett lönekonto någonstans. När jag byter bank, är jag skyldig att berätta om mitt kapital som jag har hos nätmäklaren? Är det bra eller dåligt för mig? Föreställer mig att… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-04-03 17:04

Hej,

Jag skulle vilja tacka för en riktigt bra podd!

Jag har två frågor som jag funderat på:

1. Vad är er bedömning av MTG:s satsningar gentemot e- sporten. Jag går i köptankar och tycker området som sådant är väldigt intressant. Dock svåranalyserat.

2. Idag satsas stora pengar och PR på start- up:s. Det finna väldigt många intressanta mindre bolag att följa. Vad är era råd att kolla på och analysera innan man investerar.

Anonym
Anonym
2016-04-05 11:22

Hej, och tack för en riktigt bra pod! Jag lyssnade för ett tag sedan på börspoddens (ej sparpoddens, jag vet) bitcoin-special. Har börjat intressera mig lite mer för kryptovaluta och har sett att OneCoin figurerat en del i media och blivit en uppstickare till Bitcoin. Vad tror ni? Har ni investerat i någon kryptovaluta? Är OneCoin ett pyramidspel och ett korthus på väg att falla samman? Tack igen. Mvh Daniel

Anonym
Anonym
2016-04-05 12:15

Hej, tack för underhållningen varje vecka!
Hur ska jag tänka vid val av produkt om jag vill ta en kort position i marknaden under en längre tid? Här är min kunskap oerhört begränsad så det jag använder idag är Xact Bear. Jag vet att ni nämnde i tidigare avsnitt hur tex er närmsta konkurrent tog oerhört väl betalt för vissa av dessa produkter, vill inte hamna i den fällan att jag betalar bort all avkastning i avgifter! Tack på förhand