Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

#Sparpodden 113 – Gott nytt år?

 

 

#Sparpodden Avsnitt 113. I årets första podd är jag, Eva och Peter tillbaka. Dags för ett nytt börsår, och det börjar minst sagt skakigt. Kinafrossan har slagit till ännu en gång.

Hur agerar vi själva i våra portföljer vid nedgångar?  Vilka bolag har jag och Peter på radarn för 2016?

Vi försöker även beta av lite lyssnarfrågor i veckans avsnitt som spelades in i tisdags.

Lyssnarfrågor

Det blir en hel del lyssnarfrågor i veckans podd bla om hur stor risk kan jag ta i ett enskilt innehav?

Nästa vecka tänkte vi prata politik! Vad vill ni att vi tar upp för frågor? Brexit och amerikanskt presidentval mm ?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

 

 

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
7 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-01-09 09:58

Hej Jocke och Peter, tack för en bra podd.

Jag är en trogen lyssnare hos er, och eftersöker nu kurs i ETF:er. När jag tittar på er hemsida, så får jag ingen ordning på det. Känns ganska bökigt och krångligt. Jag tror dem flesta likt mig vill ha en möjlighet att spara i svåråtkomliga länder (index) som finns hos er konkurrent (avanza).

Positivt är att ni inte verkar ta någon courtageavgift 🙂

Ni kan väl prata lite om detta i podden och göra det lättare på hemsidan.

Tack för mig
Daniel

Anonym
Anonym
2016-01-09 22:07

Hej! Ok :), nu har ni vid mer än ett tillfället pratat om ISK/KF. Så ..känner jag efter detta avsnitt att jag måste ge er lite feedback kring det, då jag tycker att ni utlämnar information eller att den är direkt felaktig. 1. Ni hade en fråga ang någon som ville bo utomlands och vill leva på utdelningar. Om man bosätter sig utomlands och ej är skriven i Sverige så kan man inte behålla sin ISK och dess beskattnings modell, det är bara att fråga er kundtjänst. Den blir därefter behandlad som en normal depå tills man flyttar tillbaka till… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-01-10 23:46

Hej jag ställde denna fråga förra veckan men var lite sent ute märkte jag så testar igen! “Hej och tack för en givande podd! Jag har relativt nyligen köpt en bostad och i nuläget ligger min belåningsgrad kring 45%. Då jag inför köpet sålde större delen av mina aktie- och fondinnehav så känner jag att jag ligger ganska utelämnad från den marknaden som det är just nu. Vad anser ni om att då låna upp på bostaden för att gå tillbaka in på marknaden, något som är smart med tanke på dagens räntor och den relativt bra investering som gjorts… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-01-12 07:39

Sino argo food (SIAF) kommer att noteras på Oslos nya börs på onsdag, Merkur markets. Vid tillfället kan bara aktien handlas på OTC-marknaden, men vad händer när aktien kan handlas på två olika handelsplatser? Kan det bli stora skillnader i priset beroende om aktien är mer likviditet på en av marknaden?

Anonym
Anonym
2016-01-12 12:34

Tack för en bra pod! Jag har 3 frågor som jag tror skulle vara intressanta att ta upp i podden. 1: jag har tråkiga swebank fonder i en vanlig fonddepå som mina föräldrar har sparat till mig för framtida lägenhets inköp, min fråga: bör jag sälja fonderna för att flytta in pengarna på min ISK för att kunna göra andra investeringar om jag planerar att använda pengarna inom 2-4 år? Skattemässigt lönsamt? 2: Telia. Köpte för ca 1 år sen på runt 50kr, utveckligen har ju inte varit särskilt rolig. Bör man ta förlusten för att kunna göra andra investeringar… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-01-13 12:37

Tack för en bra podd! Har frågor angående ert pensionsrace! Först hur går det för er? Jag är 24 år inte alls insatt i pension. Jag har nu fått min första anställning efter mina studier och samtidigt köpt min första bostad i Stockholm. I samband med bankmötet kring mina lån pratas det om min avtalspension och att jag ska bli helkund i handelsbanken. Vad är avtalspension mer konkret? Är det en pension som jag själv kan välja i vilken bank den ska placeras? Tex hos ernå nordnit med lägre förvaltningsavgift I det här fallet vill dem då placera dem hos… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-01-13 13:01

Kan ju tillägga att jag får en bättre ränta om jag även väljer att ha min avtalspension hos Handelsbanken