Hoppa till huvudinnehållet

Gör din röst hörd, var med och kora Årets Sparprofil

Vår sparekonom Frida Bratt är nominerad till den ärofyllda utmärkelsen Årets Sparprofil. Ett pris som instiftats av Lannebo Fonder i syfte att premiera personer som gjort viktiga insatser för svenskarnas sparande.

Och vem är mer värd det här priset än Frida, som inte missar ett tillfälle att ta fajten för en enklare och mer kundvänlig bransch. Som slåss för lägre avgifter och bättre möjligheter, för spararglädje och spararnytta. Jag kanske låter skrytsam, men jag är faktiskt bara stolt.


#rörintevårtsparande – 40 000 underskrifter på bara en vecka

Frida har med stort engagemang och hjärta tagit strid för goda villkor i sparandet. Hennes arbete bidrog starkt till att det numera finns ett avgiftstak för pensionsflytt på 600 kronor. Hon har också tagit strid mot krafter som vill försämra ISK, inte minst via uppropet #Rörintevårtsparande, som samlade över 40 000 namnunderskrifter på bara en vecka.

Förenklar det krångliga

Finansbranschen har en tendens att krångla till saker och ting för att sparare ska känna sig ännu mer vilsna. Frida vill alltid förklara på ett sätt så att alla ska kunna hänga med. Hennes filosofi är att sparkunskap inte ska vara förbehållet de redan insatta. Genom att kombinera sitt samhällsengagemang med att alltid vara noga med att pedagogiskt guida även den ekonomiskt ointresserade till bättre privatekonomiska beslut lyckas Frida både inspirera nya målgrupper och vara spararnas röst gentemot mäktiga spelare.

Nu är det dags att säga ditt

Nu har alltså du möjlighet att göra din röst hörd. Att rösta fram den profil som du tycker har gjort mest och bäst för spararna i år. Fem grymma kandidater är nominerade och du lägger din röst på den som bäst förtjänar utmärkelsen.

Det har jag gjort.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Bra att veta om utmärkelsen:

Utmärkelsen Årets Sparprofil har instiftats av Lannebo i syfte att premiera personer som gjort viktiga insatser för svenskarnas sparande. Juryn består av Johan Lannebo, Peter Benson, Eva Trouin, Ingrid Bonde, Patrick Siegbahn, men det är du som har sista ordet när det kommer till att utse en vinnare.

Läs mer om finalisterna och rösta här.


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Rickard Wagman
Rickard Wagman
2021-12-01 15:23

Lustigt att det är en stor bild på en man som inte är Frida Bratt…

Håkan
Håkan
2021-12-09 09:29

Ja undra vem som vinner