Hoppa till huvudinnehållet

Godis för portföljen

Läs vad Börsplus tycker om ICA Gruppen, FluoGuide, Allgon, Dometic, Cloetta, Dustin, Mag Interactive, QBank, A3 samt Pharmacolog. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

ICA Gruppen

Dagligvarumarknaden förändras snabbare än någonsin då e-handeln riskerar rita om kartan under kommande år. ICA är ett av de bolag som har allra mest att förlora på den utvecklingen. Men det syns inte i värderingen.

FluoGuide

Danska Fluoguide har utvecklat en molekyl som fäster vid vissa cancerceller och som, i rätt ljus, lyser upp dessa. Det kan hjälpa en kirurg att operera bort tumörer med större precision. Konceptet ska nu bevisas i en fas I/II-studie som finansieras med kapital från notering på Spotlight.

Allgon

Allgon tillverkar ”fjärrkontroller” för industriella tillämpningar som att styra en kran, öppna en port eller bärga en bil. Trots fina tillväxtsiffror är värderingen blygsam. Det är nog i alla fall delvis obefogat.

Dometic

Den besvärliga marknadssituationen på den amerikanska husbilsmarknaden har tidvis oroat aktieägarna i Dometic. Aktien är dock upp 45 procent i år. Frågan är om det finns mer att hämta?

Cloetta

Godisbolaget blöder pengar i den svenska lösgodisverksamheten. Att fixa det står högt upp på bolagets agenda – men marknaden verkar inte tro på planen och börsen tror inte på aktien. Det ger bra förutsättningar för positiva överraskningar. Vi plockar in en post till Börsplus portfölj.

Dustin

Halvårsrapporten ger varken stöd för tesen om att marginalerna långsiktigt ska upp eller för en ökad värdering av aktien. Men är den illa nog för att helt ge upp om Dustin-aktien?

Mag Interactive

Den stukade mobilspelsutvecklaren har skruvat om strategin och fokuserar nu på spel där flera personer kan spela samtidigt. De spelen sägs växa kraftigt men frågan är om det räcker för att kompensera tappet i bolagets gamla titlar.

QBank

Det lilla mjukvarubolaget QBank tillhandahåller digitala verktyg för att förbättra kommunikationen för företag och myndigheter. Marknaden växer och QBank verkar ha en ganska bra position på marknaden. Men är det tillräcklig för att motivera ett köpråd?

A3

Tele- och bredbandsoperatören A3 har länge varit i skuggan av Bahnhof och Bredband2. Värderingarna i sektorn har kommit ned generellt sista tiden. Har det skapat ett köpläge och kommer konsolideringen i branschen att fortsätta?

Pharmacolog

Pharmacolog har fått en genombrottsorder i USA på sin produkt DrugLog som identifierar substans och koncentration i läkemedel. Tillsammans med ytterligare ströorders i Europa och flera intressanta samarbeten går bolaget en spännande framtid till mötes.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer