Growth at zero profit – Gottodix Grafer

Kan ett företag som gör förlust vara lönsamt? Dags att bjuda in aktietänkaren Jacob “Gottodix” Henriksson igen. I detta avsnitt resonerar vi varför pengar idag är gratis och hur nätverksekonomin förändrar hur vi mäter lönsamhet. Är det en “ny ekonomi” eller är detta bara historier vi har hört förut, detta och mycket mer i avsnittet med Gottodix.

Growth At Zero Profit (GAZP)

Tillväxt är guden som aktieinvesterare tillbedjar. Men hur förändras värderingarna när pengar plötsligt blir gratis? Att räntan inte bara skulle bli noll, utan även negativ var en otänkbarhet för några år sedan. Idag är det en verklighet och vilka effekter det får långsiktigt kan vi bara spekulera om.

Jacob “Gottodix” Henriksson har själv myntat begreppet Growth at zero profit. Hur bolag kan idag kan tjäna på noll i vinst då pengar ändå är gratis. Vinnaren är den som gör tillräckliga investeringar för att fånga kunderna tills tiden kommer för normaliserade räntor. (Om det nu finns något som är normaliserade räntor)

Gottodix

Jag bjöd in Gottodix för ett gäng månader sedan för att prata om hur relativa vinnare på börsen kan hålla din portfölj på plus i sämre tider. Tidslös kunskap och ett helt klart sevärt klipp som du kan kolla in här.

Han delar även sin portfölj öppet på Shareville där man får ta del av hans investeringstankar i realtid.

Kommentera gärna vad du tror om våra resonemang i klippet. Om du tyckte detta var bra så dela gärna i sociala medier så fler får ta del av kunskapen. 

/Alexander

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-11-18 12:50

Kan stater (politiken) bromsa digitaliseringen? Det var ju en av farorna ni pratade om. Eller har företagen blivit för stora?

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2017-11-20 23:07

Det finns det olika åsikter om. Det finns åtminstone flera exempel. Kina och Ryssland styr mot egna alternativ. USA & EU kuvade någorlunda Microsoft.