Hoppa till huvudinnehållet

Vill du ta med dig jobbet hem?

Det är inget jobb – det är en livsstil

Vi har nog alla fått tanken att leva som trader, men hur många av oss vet egentligen hur krävande det är. Jag tror att flertalet av oss för enkelt kopplar ihop trading med frihet. Du som har kommit igång med trading vet nog hur otroligt mycket tid och engagemang det kräver och då kanske du inte ens lever på det utan har det mer som en “hobby”.
Entreprenörskap och trading är enligt mig samma sak, det är inget jobb – det är en livsstil!

Frihet och oberoende är kanske de flesta människors dröm. Det är i alla fall vad vi säger till varann och nästan tar för givet. Men är frihet verkligen ditt mål och inte bara en dröm som dyker upp ibland? Har du funderat på vad frihet faktiskt innebär för just dig och hur mycket du är beredd att offra för att nå dit?

För mig är frihet när jag kan göra vad jag vill, den dag jag vill, utan att behöva tänka på om jag egentligen kan eller inte. Kort sagt, jag vill aldrig behöva tänka noggrant om jag har råd eller ej.

 

Ensam är stark

För att ta steget ur mängden krävs mod.
För att simma mot strömmen krävs styrka.
För att våga ta alla risker, krävs galenskap.

Är detta egenskaper du redan besitter? Det behöver det inte vara, men om du ska leva som trader måste det kanske bli, och många fler.

För att klara denna bransch måste du vara galen nog att ge dig in i den,
finna din inre styrka som kan stå emot dina starkaste känslor och
ha modet som klarar att se din investering försvinna.

 

Kan jag så kan vem som helst, med vilja

Jag är en 23:årig tjej som fick upp ögonen för börsen och allt därtill nu i höstas. Ekonomi var nog det sista ämnet jag trodde att jag skulle få glöd för!

I hela mitt “långa” liv har jag alltid försökt att hitta “min grej” utan någon större framgång, du kanske känner igen dig, kanske inte.
Detta har i alla fall gjort att jag har haft stora problem i skolan. Jag har gått på flertal gymnasium för att försöka hitta det “ultimata” programmet som passar en vilsen själ som mig. Efter många år av slit och kamp i försök hitta den omtalade “motivationen” som alla pratade så gott om, så tog jag mig i kragen och klev åt sidan istället,
jag hoppade av gymnasiet. Konsekvensen av detta är att jag inte har något fullbordat gymnasiebetyg och har alltså ej behörighet till de flesta högre utbildningar.
Utan ett gymnasiebetyg i dagens samhälle skakar nog de flesta av er på huvudet åt mig. Jag ser det som en utmaning!

Att titta på mig själv som åskådare fick mig att inse att jag helt enkelt inte visste vad jag ville bli. Men det som jag verkligen visste var att jag inte vill få dåliga betyg för att jag verkade ointelligent när jag i själva verket bara var ointresserad och ofokuserad.
Jag har faktiskt hög IQ och är riktigt smart inom de områden jag brinner för.

Vart vill jag komma med detta, jo – kan jag så kan du!  Hur “ung och dum” du än är!

Detta är ett yrke som jag tror att du aldrig kommer kunna bli fulllärd i, hur frustrerande det än låter. För att vara professionell måste du finna din gnista och ha passionen för det du gör så att du alltid är mottaglig för nya erfarenheter och lärdomar.
Ett proffs är ständigt under utveckling, vilken bransch det än gäller!

“Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något.”

Som nybörjare, dvs som mig, är det farligaste misstaget att tro att detta är ett enkelt sätt att tjäna pengar. Det är ingen myt att de flesta traders inte gör vinst i längden, alltså kan de flesta inte leva på detta. Varför skulle då jag klara av det, eller varför just du?

“Allt går bara man vill.”

 

 logo

Facebook. https://www.facebook.com/frokenbors

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-05-28 06:00

Hänger inte riktigt med på om du lever på din trading eller planerar att göra det inom en nära framtid. Hade varit spännande att veta!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-05-28 19:21

Hej, just nu lever jag ej på det. Men målet är att kunna, kanske inom ett halvår?
Sköt om dig, hälsningar Frida

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-05-29 11:06

Hur stort startkapital räknar du med att behöva för att kunna göra det?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-03 00:24

Jag tror att ett startkapital på ca 100 tusen kronor är perfekt! Men det är ingen summa jag startar på – jag tradar småsummor nu i början enbart för att hitta min personliga strategi och lära mig hitta min disciplin. Det tar ett tag att lära sig att man tradar med siffror – inte med pengar. Att tänka så tror jag är smart, har ni andra åsikter kring det?