Hoppa till huvudinnehållet

Fyra nya internationella indexfonder

Nu lanserar vi fyra nya indexfonder, alla med en låg avgift. Välj mellan USA, Europa, globala marknader och tillväxtmarknader – eller rör ihop en soppa av dem allihop.

Många av våra kunder är intresserade av aktier och är själva bra på att koka ihop en portfölj med spännande bolag. Andra föredrar fonder som ju erbjuder ett enkelt sparande där en viss riskspridning kommer på köpet eftersom fonder normalt placerar i en rad olika bolag och branscher.

Indexfonder är inget undantag. De är skapade för att följa ett index. Förvaltningen är passiv och du betalar därefter – en låg avgift.

Det kan naturligtvis vara värt att välja en aktivt förvaltad fond och därmed få bättre avkastning än index. Svårigheten ligger i att bedöma vilka fonder som har potential att slå index.

Så, det är med stolthet jag presenterar vår nya familj indexfonder. Här är en kort beskrivning av var och en av dem:

Nordnet Indexfond USA.

Nordnet Indexfond USA speglar resultatet hos S&P 500, som är ett aktiemarknadsindex som följer 500 stora företag i USA. På det sättet investerar du automatiskt i företag som Apple, Microsoft och Amazon, utan att behöva köpa enskilda aktier.

Läs mer

Nordnet Indexfond Global.

Nordnet Indexfond Global följer ett index med över 1 500 företag i 23 utvecklade länder över hela världen. Större delen återfinns i USA, stora delar av Europa och Asien. Om du inte vill satsa på en specifik marknad är denna fond en representation av flera globala marknader.

Läs mer

Nordnet Indexfond Europa.

Nordnet Indexfond Europa följer ett index över stora företag i Europas största ekonomier. De huvudsakliga sektorerna är hälso- och sjukvård, konsumentvaror, finans och industri, med stora namn som Nestle, AstraZeneca och LVMH Moet Hennessy. Fonden är tungt viktad mot Storbritannien, Frankrike, Schweiz och Nederländerna, men naturligtvis även Sverige, Finland och Danmark.

Läs mer

Nordnet Indexfond Tillväxtmarknad.

Nordnet Indexfond Tillväxtmarknad speglar utvecklingen för mer än 1 000 företag i 26 olika utvecklingsländer. Om du tror att det finns tillväxtpotential i utvecklingsländer kan det här vara en fond för dig. Fonden är framförallt viktad mot Kina, men indexet representeras av länder i fem regioner som spänner över hela världen.

Läs mer

Bästa hälsningar,

Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Stef
Stef
2020-08-26 23:51

I er text står:
Det kan naturligtvis vara värt att välja en aktivt förvaltad fond och därmed få bättre avkastning än index. Svårigheten ligger i att bedöma vilka fonder som har potential att slå index.

  • Garanterar ni verkligen att en aktivt förvaltad fond ”därmed” medför ”bättra avkastning än index”?
Jonas
Jonas
Svara till  Stef
2020-08-27 11:45

Läs din kommentar igen…det är väl självklart att en aktivt förvaltad fond har potential att slå index, medan indexfond just som namnet indikerar inte kan det? Du/Nordnet skriver ju själv att svårigheten är att bedöma vilka aktiva fonder som kan slå index, det är ju därför de flesta, inklusive mig själv föredrar indexfonder framför att gissa vilka aktivt förvaltade som kommer prestera bra.

Daniel
Daniel
2020-08-30 13:13

Kul med nya riktigt breda fonder! Hur stor är emmittentrisken? Skulle vara super om upplägget förklaras lite närmare.