Hoppa till huvudinnehållet

Full fart på IPO-fronten

Läs vad Affärsvärlden tycker om Handelsbanken, BIMobject, NCAB, Gigger Group, Ferronordic, Ekobot, Abera Bioscience, Desenio Group, Polymer Factory, Coinshares. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Insiderkollen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Handelsbanken

I en sektor med god lönsamhet handlas Handelsbanken till en låg värdering på en pressad vinst. Dessutom fortsätter huvudägare Lundberg att shoppa aktier i bolaget. Det låter som rätt omständigheter för att kunna göra en bra affär.

BIMobject

Mjukvarubolaget BIMobject har ett händelserikt år bakom sig. Kassakistan fylldes på i höstas och ger utrymme för fortsatta tillväxtsatsningar.

NCAB

Motståndskraft under pandemin, låga kapitalbehov och värdeskapande förvärv. Brommabolaget NCAB är ett mönsterexempel på ett lönsamt tillväxtbolag. Priset på aktien är förstås därefter.

Gigger Group

Spotlight-noterade Gigger har utvecklat en plattform där arbetstagare enkelt kan hitta och fakturera tillfälliga uppdrag, så kallade gig. Detta är en växande bransch men Gigger nöjer sig inte med Sverige utan laddar för etablering i England.

Ferronordic

Ferronordics låga värdering är sprungen ur börsens Rysslandsrädsla. Bolagets expansion till Tyskland ändrar inte storyn nämnvärt. Värderingen är blygsam trots höga tillväxtambitioner.

Ekobot

Börsaktuella Ekobot utvecklar en robot som med hjälp av moderna kamerasensorer och AI rensar bort ogräs på åkern. Med tanke på succén för de betydligt mer simpla robotgräsklipparna låter det riktigt häftigt. Men testet om det fungerar i kommersiell miljö återstår att klara av. Sista teckningsdag: 210302

Abera Bioscience

Vaccinutvecklaren Abera Bioscience rusar i sin handelspremiär på Spotlight. Det starka noteringsklimatet ser alltså ut att bestå.

Desenio Group

E-handelsbolaget Desenio som säljer posters och ramar växer snabbt. Den låga returgraden i kombination med en hög bruttomarginal medför mycket stark lönsamhet. Desenio noteras på First North genom en direktnotering. Är värderingen helt uppåt väggarna eller aktien köpvärd?

Polymer Factory

Noteringsaktuella Polymer Factory utvecklar och säljer dendritiska nanomaterial. Kundlistan med namn som Novartis, Sanofi och Illumina imponerar. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210311

Coinshares

Så länge Bitcoin håller sig kring nuvarande nivåer sprutar pengarna in i kryptoförvaltaren Coinshares som står inför en notering på First North. Är det läge att teckna? Sista tecknings: 210302

Afv-portföljen

Portföljen steg och något som bidrog var ett par förkortningar. NOK och EMV.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Speloperatören Angler Gamings VD har halverat sitt innehav. Andra intressanta affärer har bland annat skett i Ework, AQ Group, Essity, Handelsbanken, Bio-Works Technologi och Upsales.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer