Hoppa till huvudinnehållet

Full fart på IPO-fronten

Läs vad Affärsvärlden tycker om Recipharm, Cibus Nordic, Thunderful Group, Mekonomen, DecideAct, Imsys, Fasadgruppen, Circhem, Kabe, Streamify, Annehem, We are Spindye och Alltainer. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Insiderkollen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Recipharm

Genom förvärvet av brittiska Consort Medical har Recipharm blivit en av de största spelarna på marknaden. Affärsvärlden ser köpläge.

Cibus Nordic

Om du ratat fastighetsbolaget Cibus Nordic som ett själlöst bolag administrerat av Pareto kan det vara läge att tänka om. Bolaget har sedan länge ömsat skinn och satsar på att expandera med fastigheter inom dagligvaruhandel i hela Norden.

Thunderful Group

Intresset för spelsektorn är fortsatt skyhögt och den nynoterade spelkoncernen rusade kring 50% när handeln startade. Men nu ska jobbet göras också.

Mekonomen

Reservdelskedjan har klarat vårens utmaningar oväntat väl vilket lyft aktien. Finns det mer uppsida?

DecideAct

Danska DecideAct utvecklar programvara som hjälper styrelse och VD se till att de strategier bolaget har verkligen når ut och genomförs. Det kallas Strategic Execution Management. Nu ska bolaget börsnoteras. Sista teckningsdag: 201209

Imsys

Processorbolaget Imsys söker sig till NGM för en notering som ger bolaget 150 Mkr i börsvärde. Imsys har under många år letat en kommersiellt gångbar tillämpning för sin processordesign. Nu sätter man hoppet till AI. Sista teckningsdag: 201211

Fasadgruppen

Intresset var stort för Fasadgruppens börsnotering. Aktien steg cirka 20% under debutdagen på Nasdaq Mid-listan.

Circhem

Circhem sysslar med att återvinna lösningsmedel. Aktien noterades nyligen på First North och föll cirka 20% i börsdebuten.

Kabe

Småländska Kabe har en stark position på marknaden och det underliggande intresset för husbilar och husvagnar är växande. Bolaget har drabbats negativt de senaste åren på grund av höjda skatter och reformen Bonus-Malus.

Streamify

Noteringsaktuella Streamify har utvecklat en mjukvaruplattform för att livesända idrottsevenemang, utbildningar eller konserter. Marknaden växer fort. Streamify tar nu in pengar och skall lansera plattformen i England. Sista teckningsdag: 201223

Annehem Fastigheter

En fastighetsavknoppning från Peab med spretigt bestånd och usel förvaltningseffektivitet. Rabatten är befogad.

We are Spindye

Att färga kläder har stor negativ miljöpåverkan. Det vill Stockholmsbolaget We are Spindye ändra på med en alternativ metod för färgning och söker nu notering på NGM. Hittills har dock bolagets dominerande färg varit förlust-röd och Afv är frågande till om det kan vändas till svarta siffror. Sista teckningsdag: 201215

Alltainer

Sjöcontainerbolaget Alltainer faller kraftigt i premiärhandeln på Spotlight.

Afv-portföljen

Börsen ångar på och hoppet om god konjunktur 2021 lever. Men alla typer av aktier hänger inte med.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste tidens största händelse är mångmiljardförsäljningen av insiders i Sinch till teknikjätten Softbank. Andra stora affärer har bland annat skett i A3, Volati, ALM Equity, Nepa, Svedbergs och Atvexa.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer