Hoppa till huvudinnehållet

Full fart i höst

Höstterminen rivstartade efter ett välbehövt sommarlov. Det är nu full fart på Nordnet med nya produkter samt nya funktioner på vår webb och app. Många av våra duktiga team jobbade igenom sommaren med att vidareutveckla våra tjänster vilket möjliggjorde att vi kunde släppa vår nya webb som ’default’ i Danmark den 2a september. Responsen från våra danska kunder har varit positiv och vi jobbar vidare inför en lansering i först Finland och sen Sverige under hösten.

Nya funktioner på webben

En av de mest synliga förbättringarna på webben är första versionen av teknisk analys. Från och med ett par veckor sedan kan du lägga till enkelt glidande medelvärden (SMA), exponentiellt glidande medelvärden (EMA) och s k Bollinger band i alla aktiegrafer. Det du har lagt till på grafen sparas förstås för framtiden. Teamet jobbar nu vidare med att lägga till fler indikatorer som ’relative strength index’ (RSI) och ’moving average convergence divergence’ (MACD). Allt för att ni ska kunna bättre hitta köp- och säljläge i era aktier!

Vi har också vidareutvecklat våra strömmande priser. Nu har era bevakningslistor också strömmande priser och även om ni inte betalar för strömmande priser för USA, Kanada och Tyskland så kommer ni få real-tids snapshots vid orderläggning för värdepapper i dessa marknader.

Teamen jobbar vidare med att förbättra mina order och avslut så ni kan få bättre översikt över öppna ordrar och avslut. Månadsspar med autogiro är snart klart och vi testar fondbytesfunktionen denna vecka.

Appen går från klarhet till klarhet

Trogna användare av appen har väl knappast missat att det kommit många nya versioner under sommaren – vissa med större förbättringar, vissa med mindre. Till exempel kan man nu välja att bara visa sina favoritkonton på samma sätt som på webben. (Och, ja, de är förstås synkade.) Appen visar nu live orderstatus med tydligare uppgifter för liggande komplexa ordrar, inklusive delavslut (”partial fills”) och att saldo på konto visas i samma valuta som värdepappret ni är på väg att handla.

En annan efterlängtad ny funktion är att kunna sortera sina konton, till exempel efter eget kapital, samt sina innehav och bevakningslistor efter dagens utveckling, totalavkastning eller förstås alfabetisk ordning. Personligen gillar jag att ställa in mina bevakningslistor på att sortera efter bäst utveckling idag och därmed hålla koll på aktier jag borde ha köpt… 😅

Andra förändrar har varit mer subtila, som att slå ihop instrumentsidan och orderläggningsidan. Det gör att appen blir snabbare då vi inte behöver ladda en ny vy. Men, viktigare än så, är att det beredde appen för nästa stora förbättring – det vi kallar ’custom keyboard’ internt – som kommer i dagarna med version 9.2.0. Det betyder att vi inte kommer kalla på iOS eller Android tangentbord vid orderläggning utan har ett eget, Nordnet-utvecklat tangentbord som kan visa antal aktier, kurs och totalbelopp i samma utrymme som ett vanligt tangentbord. Mer effektiv användning av skärmen helt enkelt!

En fantastisk ny funktion som detta möjliggör är att kunna handla utifrån belopp, inte volym och pris. Om man t.ex. vill köpa Ericsson B för 10.000kr så räknar appen ut en limitorder baserat på orderboken. Ett otroligt smidigt sätt att handla om man, som jag, tycker det är meckigt att lägga till eller dra ifrån en aktie för att få investeringsbeloppet att bli ”rätt”. Vill man inte handla på det sättet, kan man förstås lägga en order precis som vanligt.

Det finns många fler små förbättringar som kommer hela tiden. Jag ser verkligen fram emot att höra vad ni tycker och att fortsätta förbättra våra kanaler och produkter för er kära kunder!

Rasmus Järborg
Produktchef, Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
29 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-09-19 15:07

Den nya webbplatsen är verkligen ett stort lyft jämfört med den gamla. Jag ser fram emot den officiella lanseringen i Sverige. En sak som jag idag saknar är möjlighet att månadsspara, gärna lite mer flexibelt än tidigare så att man själv kan välja vilket datum pengarna ska dras. Det vore också bra att kunna se sitt bolån med aktuell ränta och räntekostnad Men jag antar att båda dessa är på gång… Jag har sett att vissa andra webbplatser erbjuder en “fondportföljanalys” för att enkelt kunna se hur spridningen av ens fonder ser ut när det gäller region, bransch mm. Det… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-19 16:09

Spara enligt sparplan kan du redan göra. Kolla in “autospar”. Mycket bra funktion, som exempelvis Avanza saknar.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-19 16:41

Tack Tommy – vad kul att du gillar nya webben. Den kommer lanseras officiellt under hösten – återkommer med ett spikat datum snart. Månadsspar kommer snart med autogiro och du kommer själv kunna välja vilket datum pengarna dras. Bolån är lite längre bort och nedprioriterat inför svensk lansering. Jag gillar verkligen din idé med fondportföljanalys och det är något vi har diskuterat men inte kunnat implementera ännu. Sparplan finns redan, som Kristoffer skriver. Med månadsspar kommer du kunna välja automatisk fördelning mellan fonder eller ETF:er. Om du inte testat Robosave kan jag även rekommendera det! https://www.nordnet.se/tjanster/investeringshjalp/robosave.html

Anonym
Anonym
2019-09-19 15:40

Saknar att kunna sortera “hävstångsprodukter” efter volym/antal på den nya webben, det är ett enkelt sätt att snabbt få reda på vad som handlas mest. Den nya webben ett rejält lyft för övrigt, bra jobbat.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-19 16:37

Tack – vad kul att du gillar nya webben! Och jag håller helt med dig om att man borde kunna sortera certifikat mm efter handlad volym. Vi kommer att ta fram relaterade instrument på den nya instrumentsidan på det sättet så backend tjänsten för det borde finnas. Jag tar med mig din feedback till teamet.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-19 17:09

Fick snabbt svar av teamet: de tycker också detta är bra feedback och att hävstångsprodukterna faktiskt sorteras efter handlad volym per default och det först när du sorterar om som det blir efter några av de andra rubrikerna. Vi hade svårt att få plats med alla rubriker när vi designade sidan, särskilt mini futures, och då fick handlad volym stå tillbaka.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-19 17:39

Tack för snabbt svar Rasmus, då vet man att det sorteras efter handlad volym per default !

Anonym
Anonym
2019-09-19 16:10

Ge oss en kryssruta vid inloggning så vi kan välja att komma direkt till “Nya Nordnet”.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-19 16:33

I love it! Inom en snar framtid kommer “Nya Nordnet” att bli default vid inlog. Tills dess kan jag tipsa dig om att bokmärka eller bara skriva http://next.nordnet.se så kommer du direkt dit. Så gör jag själv!

Anonym
Anonym
2019-09-19 20:26

Hej,
En funktion som saknas är att kunna sälja av ex 3,5%, 2,30%, 1,40% av sina fonder.
Går endast att sälja i hela tal, ex 3%, 2%, 1%. Trist när man vill omfördela/vikta ner fonderna osv.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-20 00:41

Tack Tommy. Bra idé som jag tar med mig till teamet.

Anonym
Anonym
2019-09-19 23:20

Hej, Har försökt ge feedback via appen och via kundservice, men verkar inte vara någon som tar till sig informationen eller vill sprida den vidare. I dagsläget i både app och på nya sajten så redovisar ni felaktig utveckling i olika vyer vad gäller fonder: – på webben: felaktig info bevakningslista, och instrumentets sida – i appen: kontoöversikten, instrumentets sida Alltså är det inte ens fel på samma ställe beroende på om det är app (ios) eller web. Eftersom dags-procent är fel, så är all procentangivelse (hela intervallet som kan redovisas) felaktig. Vad som verkar vara felet är att dessa… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-20 00:44

Hej! Ledsen att du inte fått någon bra återkoppling på din feedback tidigare och tack för att du tog dig tid att skriva här. Kan jag be en av mina produktägare att kontakta dig direkt för att bättre förstå vad det är du ser och få skärmdumpar mm?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-20 07:39

Det där med procentangivelsen på fonder har jag också upplevt.
Går man in på fondens sida, står det ex dagens datum och 0,40%.
Men på själva depåöversikten nåt helt annat, detta är så på dom flesta fonder.
Finns ett glapp i systemet ni borde se över.
Men annars en helt utmärkt hemsida!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-20 12:26

Hej,

Det går bra. Ser ni epost-adressen från ert håll?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-20 12:29

Yes, jag ber Vilhelm hos mig att maila dig.

Anonym
Anonym
2019-09-20 15:18

Hej Rasmus. Jag har tidigare kommenterat att jag upplever den nya webben som mycket mer omständlig och mindre överskådlig än den gamla. Jag förstår att en del gillar klatschiga grafer och färger, men jag föredrar lättlästhet och översiktlighet. Graferna över mina innehav brukar ändå aldrig fungera fullt ut eftersom det alltid är någon affär (t ex nyteckning i en emission) som stökar till ingångsvärden, eller värderingar på konvertibler som ändras från kronor till procent och därför ger spikar i graferna som inte stämmer. Nåja, det är ju mindre viktigt – graferna kan jag ju strunta i. Värre är att det… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-09-20 17:27

Hej! Tack för bra och detaljerad feedback. Tar med mig den om graferna. Vad gäller ”luftighet” i tabellerna så är det många som tycker så. Vi ser nu över alla tabeller och kommer skapa expanderbara tabeller där du som användare kan välja hur ”kondenserade” de är och vilka rubriker du vill ha. Det kommer däremot ta ett tag så i närtid tittar vi på att möjliggöra tightare tabeller. Jag hoppas det kommer göra att du kan överväga att använda nya sajten. Den gamla kommer finnas en bra bit in på 2020 tills all funktionalitet är överflyttad. Trevlig helg!

Anonym
Anonym
2019-10-03 22:39

Ni har uppdaterat depå/konto översikten nyligen, den känns väldigt rörig, utsträckt och förvirrande tycker jag.
Gillade verkligen det första upplägget ni hade. Enkelt och organiserat.
Det var ett av era bästa ni hade på nya hemsidan, varför förändra när det är perfekt redan.. men hoppas det bara är tillfälligt?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-10-03 23:15

Hej! Tack för din kommentar. Det är två olika sidor (kontoöversikten som kallas “Min ekonomi” och depåöversikten) – vilken tänker du på? Vi släppte den nya versionerna fem månader sen och har fått mycket god feedback från andra kunder. Den kontoöversikt som var tidigare (en lång lista med konton med lite kontoinfo i ljusgrå marginal till vänster) fick vi däremot otroligt mycket välförtjänd kritik för. Alla kan tycka olika förstås! Om du upplever att det är något vi ändrat nyligen så kan det vara något som är fel (hos oss eller dig). Kan du skicka skärmdumpar på vad du ser?… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-10-04 07:10

Menar både kontoöversikten och depåöversikten, men ändrade ni för 5 månader sen så är det definitivt något fel nu.
Går ej att skicka bilder här på er blogg? Var kan jag skicka annars?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-10-04 16:25

Hej! Sorry för sent svar, skicka till feedback@nordnet.se – skriv gärna vilken browser och version du kör samt din skärmupplösning. Tack!!

Anonym
Anonym
2019-10-05 10:20

Hej,
Det har ordnat sig med depå och kontoöversikten, det var min webbläsare som krånglade.
Sen tänkte jag höra om ni funderat på att fixa ert nyhetsflöde, marknadsnyheter och även på depå nyheterna?
Ni skulle haft ifylld svart text på tex bolagens namn, nyheten det handlar om, även sortera bort småbolags nyheterna som inte tillhör dom stora noteringslistorna.
Ni skulle försökt efterlikna Avanzas Telegram nyhetsflöde helt enkelt.
För just nu är det inte så lättläst, det kan nog många hålla med om.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-10-05 16:43

Vad bra att det funkar nu. Tänkte att det måste varit något på din sida! Tack för input om nyhetsflödet. Tar med mig det till det berörda teamet.

Anonym
Anonym
2019-10-14 14:55

Längtar efter en sökfunktion där man kan hitta klimatpositiva, hållbara, co2-neutrala, vapenfria, etc, fonder (och kanske även aktier) på ett smidigt sätt.

Skulle nog kunna locka fler kvinnor till att placera sina pengar hos Nordnet…

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-10-14 14:59

Hej! Vi har faktiskt just en sådan funktion redan. Kolla på https://next.nordnet.se/marknaden/fondlistor där man kan dels kan välja fonder med lågt CO2 avtryck (grönt löv) och dels kan filtrera bort fonder med oönskade innehav t.ex. exponering till vapen, tobak eller djurförsök.

Anonym
Anonym
2019-11-28 16:26

Hej, verkar som att custom keyboard har försvunnit igen. Stämmer det eller något fel på min version av appen? Har 9.5.0.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-11-28 16:41

Hej! Det stämmer faktiskt. Vi rullade ut versionen med custom keyboard till 10% av användare (plus de som uppdaterade manuellt) för att testa och mäta. Vad vi märkte var att färre kunder kom till avslut så vi tog tillbaks det och jobbar nu med kundfeedback kring användarvänlighet. Inom kort kommer vi gå ut igen med ett A/B/C test och mäta om det är neutralt eller helst bättre. Gillade du det? Skulle du vilja se några förändringar? (Förresten så är 9.6.0 ute nu med möjlighet att anmäla förvalda konton och ta ut pengar).

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-11-28 16:48

Verkligen, att kunna handla utifrån belopp, inte volym och pris är klockrent. Kan inte tänka mig att det inte uppskattades. Måste varit något annat som spökade hos användarna. Bring it back.