Hoppa till huvudinnehållet

Full fart framåt med nya siten

Det har varit lite tyst från mig på sistone. Det beror på att alla här har varit helt fokuserade på att bygga så mycket bra funktionalitet och så många nya sidor. Jag skulle gärna ha något nytt att berätta varje vecka men med utveckling – som med alla stora projekt – är det svårt att förutse vad man springer på för utmaningar och resultatet blir ett release-flöde som är lite ’lumpy’.

En större leverans som jag hoppas ni redan märkt av är den så kallade visuella identiten. Nordnet fick en ny logga och ett nytt designspråk förra hösten och innan vi officiellt lanserar den nya siten ska den förstås också tala samma formspråk. Ni som använder vår app har sett hur detta ser ut sedan slutet av förra året och nu börjar även vår nya webb anta samma look n’ feel. Vi tar det i faser för att möjliggöra test, kundfeedback och för att inte blocka annat arbete med nya sidor och nya funktioner: först typsnitt, sedan färger och till slut former. De första två stegen är nu sjösatta och ni kan se hur mycket tydligare och skarpare till exempel instrumentsidan har blivit (utan att för den sakens skull ha omdesignat sidan). Borta är den grå texten på grå bakgrund och grafen har också fått sig ett lyft:

Vi jobbar vidare med former och med att förtäta listor och tabeller vertikalt så man kan se fler instrument på sidan utan att scrolla. Som alltid står användarvänlighet i scrolldjup mot tillgänglighet men vi försöker hitta rätt balans.

I fredags förra veckan blev vi klara med alla produkter inom det vi kallar Nordnet Markets: Nordens bredaste erbjudande av börshandlade produkter där du kan investera i upp- och nedgång i olika börsindex, råvaror och aktier världen över. Vi hade sedan tidigare Bull- & Bearcertifikat i produktion, men nu finns även Mini Futures och Unlimited Turbos på plats.

En sida som vi tycker blivit mycket bättre är Min profil och inställningar där man nu kan döpa om sina konton, ändra kontaktuppgifter, göra kunskapsprov och mycket annat. Om du inte redan har döpt om dina konton så gör gärna det – förutom att det blir lättare att hitta till rätt konto gör det hela upplevelsen lite mer personlig. Roligare att månadsspara i ”Ny lägenhet ISK” än ”Järborg, Rasmus Fredrik”… På tal om månadsspar så är det en sida som alldeles strax blir klar. Vågar inte lova någonting men denna vecka känns högst troligt.

Tre sidor som har funnits ute ett tag men som nu omdesignas helt från grunden är kontoöversikten, depåöversikten och marknadsöversikten– vi tycker en översikt bör vara tydligare och mer användbar! Jag har tidigare berättat om kontoöversikten och där har vi nu gått från design till utveckling. Depåöversikten designas nu om från grunden och denna vecka påbörjas utveckling av den nya marknadsöversikten.Där har vi tagit fram ett utkast som, tycker vi, besvarar de vanligaste frågeställningarna: ”Vad händer i marknaden?”, ”Finns det några nyheter jag bör agera på?” och ”Vilka aktier är det som driver index/marknaden?”.Jag berättar så klart mer när de börjar bli färdiga.

Det är hög fart nu som ni märker. Det är mycket jobb men också väldigt roligt. Jag hoppas ni tycker det med och ser fram emot er feedback. Tack för att ni läst!

/Rasmus

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
23 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-04-02 10:34

Fortfarande för gles för min smak, det blir mycket skrollande och klickande. En klar förbättring för de som använder läsplatta men en försämring för oss som använder dator med mus och tangentbord och vill se mycket samtidigt. Jag uppskattar jättemycket möjligheten att välja mer än ett konto i detaljvyn! Ännu bättre vore om man också kunde välja att gruppera på innehav istället för konto, när man äger samma fond eller aktie i mer än ett konto. En annan funktion jag önskar är att kunna skapa egna grupper av konton efter tycke och smak, t.ex. “pensionskonton”, “sparande till barnen” och “eget… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-02 12:30

Tack för bra feedback! Vi kommer jobba med förtätning som sagt. I en senare version så kommer vi möjliggöra favoritkonton tillgängliga från kontoöversikten. Vad gäller att gruppera innehav har vi tittat på olika varianter men inte löst det pga GAV och hur/var köp/sälj knapparna då leder en men vi jobbar vidare. Tack igen!

Anonym
Anonym
2019-04-02 12:09

Tycker att hög kontrast borde vara ett val, inte standard som inte går att stänga av.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-02 12:32

Tack för feedback! Vi hoppas kunna erbjuda olika skärmlägen i framtiden. Ber dig testa i ett par veckor och se vad du tycker sen. Vi har fått mycket bra feedback på appen efter man “vande sig”.

Anonym
Anonym
2019-04-02 18:43

Bra jobbat. Kan ni även fixa de 2 sakerna nedan?

1. Fixa så man kan se utdelningarna i ett diagram så man kan se hur mycket respektive innehav pyntat i utdelning samt hur mycket detta betyder i procent. För det år man vill titta på så klart.

2. Gör så man kan se hur mycket utdelning man fått från år till år så man kan se det i ett stapeldiagram och se hur de utvecklats genom åren.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-03 08:37

Tack! Och tack för förslagen. Vi kommer göra ett större lyft av våra diagram lite längre fram och tar med din input till det arbetet. Jag vet även att många (inklusive jag själv!) efterfrågar bättre översikt på sina utdelningar. Tar med det till backloggen. Tack igen.

Anonym
Anonym
2019-04-03 10:18

Hej!

Skulle vilja ha en en kolumn till i tabellen (både börshandlat och fonder), nämligen “% X” där X är det man valt i Utvecklingsgrafen, dvs “1 månad”, “i år” etc..

Dessutom visa datum för NAV i tabellen för fonder (det borde gå att ha en kolumn till (börshandlat har ju åtta).

Datum får NAV borde finnas i Appen, det är ganska knepigt att försöka föra pekaren för grafen allra längst ut till höger för att på så sätt identifiera den senast datapunkten/datumet.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-03 11:40

Tack för feedback! Förstår logiken med att synka tidsperiod i graf och tabell – det är lite mer komplicerat på back-end men tar med mig den. Har själv märkt det du säger om grafen i appen. Vi jobbar på det.

Anonym
Anonym
2019-04-03 11:44

När ni sedan implementerar en fondlista så vore det trevligt att kunna applicera ett valfritt antal filter, t.ex. “endast globala aktiefonder som handlas i SEK och har Norman-belopp under 10000 kr.”. Ta gärna inspiration av Prisjakt.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-03 13:37

Tack Per! Precis så har vi tänkt och hoppas släppa fondlista den här veckan. Fullt med “screeners” som vi kaller dem men däremot inte Norman-belopp i detta skede.

Anonym
Anonym
2019-04-03 19:27

Hejsan på andra sidan skärmen! Jag önskar man kunde ställa in Avstånd till SMA200, Avstånd till SMA50, och Avstånd mellan SMA50/200 under nyckeltal vid aktielistan/aktiekurser. Önskar dig en trevlig dag

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-05 09:46

Tack för feedback! Vi håller just nu på att handla upp ny marknadsdata – kollar med teamet om vi kommer få detta eller om vi kan föra in det på annat sätt. Kommer inte komma i nästa iteration, men möjligen längre fram!

Anonym
Anonym
2019-04-04 10:45

Stor del av anledningen till varför jag använder Nordnet är Shareville. Verkar lite som att det har bortprioriterats på sistone men jag tycker att det är de som gör er unika jämfört med exempelvis Avanza. Så hade varit kul om ni lyckas integrera detta på ett snyggt sätt i nya sajten.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-05 10:10

Hej Alex! Kul att du gillar Shareville – vi håller med om att det borde integreras bättre. I senaste versionen av instrumentvyn drar vi in senaste kommentarer från Shareville men vi vill göra mycket, mycket mer. Hör av dig till vår produktägare för Shareville på mattias.schyberg(at)nordnet.se så skickar vi någonting litet som tack för ditt stöd!

Anonym
Anonym
2019-04-06 05:43

Mycket bra med nerladdning av CSV! Önskar bara att historiken var längre än 5 år.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-08 23:48

Tack Ian och sorry för sent svar! Glad att du gillar nedladdning av CSV. Tänker du på CSV filen med prisdata eller CSV med transaktionshistorik? Vad gäller den första ser vi över vårt dataintag och undersöker om vi kan öka från 5 år.

Anonym
Anonym
2019-05-09 08:03

Det jag saknar på er site är en sammanställning av utdelningar under året i diagramform. Detta har Avanza och är en både kul och praktiskt funktion för att själv slippa räkna ihop sina årliga utdelningar. Investerar du med en utdelningsstrategi, som många gör, hjälper detta att se hur utdelningen växer från år till år.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-05-09 09:04

Hej Niklas och tack för din feedback. Håller med dig om att en sådan funktion vore både kul och hjälpsam – jag skulle själv vilja ha det! Vi har designs på det men kommer inte kunna hinna bygga det i närtid men jag tar med mig den till vår backlog.

Anonym
Anonym
2019-06-05 00:52

Hej,
Gillar verkligen er nya hemsida!
Kommer nyhetsflödet om mina värdepapper tillbaka i depåöversikten?
Sen tänkte jag om ni har någon ide att göra en separat kategori för innehaven i depån, en för (Aktier) och en för (Börshandlade fonder)?
Det innebär ännu en kategori till för övriga värdepapper, men det kunde kanske gå under (Övriga värdepapper) ?
Vore bra med kategori för aktier och börshandlade fonder, tycker det blir rörigt om man har allt tillsammans under (Börshandlat).

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-06-05 07:34

Tack Tommy! Ja, mina nyheter jobbas på just nu och kommer snart. Vi undersökte alternativet att ha tre kategorier men landade nu i två: allt börshandlat samt fonder. Tar med mig din feedback till teamet.

Anonym
Anonym
2019-06-05 01:24

Vet att Avanza har olika kategorier som uppstår vid handel av värdepapper,
Sen ang fondkurs uppdateringen på er nya sida brukar ofta vara sen när man klickar in direkt på fonden, Det är kanske nåt ni borde se över?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-06-05 07:38

Hej igen! Låter märkligt. Fondkursen är ju oftast 1-2 dagar delayed i alla fall då NAV inte beräknas i realtid. Ja, vi bör se över det. Kan du ge mig ett konkret exempel så kan vi sen kolla i loggarna?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-06-05 08:35

Uppdateringen brukar komma på kvällen, Tex på Swedbank Robur accsess global,
När man går in på fondens sida, står det tex -1,50 % och dagens datum 2019-06-04.
Loggar man in på Avanza står den på +0,50 % och dagens datum 2019-06-04.
Sen tror jag det rättar till sig nästa dag, men det ska väl inte vara så ändå?
Så är det nästan på dom flesta av era fonder, förvirrande hehe