Från omvärldsbetraktelse till aktieinvestering

Detta inlägg är marknadsföring.

Den centrala frågan vid förvaltning är vad man investerar i. Det är till syvende och sist de enskilda investeringarna man gör som leder fram till den avkastning man hoppas på och förväntar sig att få då man låter kapitalet arbeta.

Hur arbetar vi då på Tellus Fonder när vi väljer vilka företag vi ska investera i? Kännetecknande för Tellus Fonder är att vi är entreprenörer och att vi ser moder jord (Tellus) som vårt investeringsområde, även om två av våra produkter har en geografisk avgränsning i form av Europa.

Trender och teman

Vi har försökt att identifiera olika globala trender och teman som vi tror kommer att forma vår framtid för lång tid framöver, oavsett konjunkturens svängningar. Exempel på sådana trender och teman är ett ökat säkerhetstänk oavsett om det gäller individen, bilen eller datorn. Hållbarhet och miljö. Förändrade konsumtions- och handelsmönster i form av digitalisering. Robotisering och automatisering där artificiell intelligens tillämpas. Demografiska förändringar som leder till ett ökat fokus på individen högre upp i åldrarna. Detta för att nämna några teman. Vi försöker sedan hitta välskötta företag som på olika sätt gynnas av dessa långsiktiga trender.

Då vi själva är entreprenörer har vi en stark tro på att ägarledda företag symboliserar ett starkt engagemang och därmed har förutsättningar att över tiden utvecklas bättre än tjänstemannaföretag med ansiktslösa ägare.

Beroende på fond tar sig sedan investeringarna olika uttryck. I vår Investmentbolagsfond är det en förutsättning att företagen har ett antal av varandra olika affärsområden. Vi letar sedan bland världens främsta investerare och entreprenörer för att hitta just denna typ av investmentbolag, holdingbolag eller konglomerat, där just de har samlat sina investeringar. Vi ser här inga geografiska begränsningar. I Midas (MID And Smallcap) som fokuserar på mindre och medelstora företag i Europa försöker vi hitta bolag med marknadsledande positioner och enkla begripliga affärsmodeller med bra företagsledningar som uppfyller dessa kriterier.

Den röda tråden i alla våra investeringar som vi vill ska uppfylla ovanstående kriterier är att vi investerar i företag därför att vi tror att just dessa investeringar ska generera avkastning till våra fondandelsägare, inte för att de har en viss vikt i ett index.

Vill du lära dig mer om Tellus Fonder så läs här.

Mvh
Jan Petersson, Grundare och VD på Tellus Fonder

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer