Hoppa till huvudinnehållet

Topp 3 – frågor till Private Bankings service- och mäklarteam

Som Private Banking-kund hos oss har du ett helt eget nummer, som ger dig en prioriterad plats och mindre kö. Vi försöker faktiskt alltid svara inom 30 sekunder. Många kunder har samma – eller liknande – frågor. Här är de vanligaste under september.

Vad undrar du? Ring oss på 08-506 377 00.

Jag är intresserad av Robosave. Läste på sidan att roboten investerar i ETF:er men vad är faktiskt underliggande?

Det beror på vilken portfölj Robosave rekommenderar dig att investera i. RoboSave tar nämligen fram en skräddarsydd portfölj som passar din riskprofil. För att komma igång besvarar du 12 snabba frågor och får sedan förslag på en portfölj. Samtliga innehav är ETF:er (börshandlade fonder). Tillgångsslagen är antingen aktier, ränta eller alternativa investeringar såsom råvaror. Fördelning mellan tillgångsslagen baseras på vilken portfölj du blir rekommenderad.

Är du exempelvis villig att ta risk kan din portfölj bestå av 95 % aktier, vars exponering är bland annat mot OMXS30, svenska småbolag och globala storbolagsaktier. Har du en mer försiktig inställning till dina investeringar kan portföljen istället bestå av 70 % räntebärande tillgångar.Med andra ord tar Robosave hänsyn till din riskaptit och placerar i ETF:er efter dina prefenser.

När stänger ni ner handelsprogrammet Wintrade?

Målsättningen är att Wintrade stängs ner den 1 november i år. Som substitut har vi tillsammans med bolaget Infront tagit fram en ny webbaserad applikation som kallas Infront Web Trader. Programmet fungerar bra för både Mac- och PC-användare. Skillnaden är inte bara gränssnittet – Infront Web Trader ger även möjlighet till en rad nya funktioner. Självklart är alla kurser i realtid och du har möjlighet att bygga egna handelssidor efter dina preferenser. Infront Web Trader erbjuder också tillgång till fundamental analys och screenerverktyg.

Jag vill samla mina investeringar hos Nordnet. Hur gör jag enklast det?

Administrationen upplevs oftast som det största hindret från att flytta sparande mellan banker. Vi har därför som princip att hjälpa våra Private Banking-kunder med allt det praktiska som följer en flytt. Enklast är det att du ringer oss på 08-506 377 00, så går vi igenom vad du har och vilka möjligheter som finns.

Vi ser fram emot att höra från dig!

/Ditt service- och mäklarteam

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer