Hoppa till huvudinnehållet

“Sparpodden 126 – Frågebonanza och Panama

#Sparpodden ep 126. I veckan Pod gör Eva en efterlängtad comeback och självklart så kommer Tesla upp som ämne, hur skall det gå med nya modell 3? En jätteläcka i Panama har gett bekymmer för Nordea och jag har mot chefens vilja börjat ta MC kort. Peter fick ledigt då SVD och Nordnet lanserar hans nya analystjänst SVD Börsplus. Förra veckan blev det inga frågor men det tar vi igen med råge idag

Lyssnarfrågor                          

I veckans avsnitt blir det frågebonanza, vi betar av ett gäng frågor om ETFer, investeringsstrategier, nytnoteringar och mycket mycket mer!

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-04-07 07:35

Hejsan!

Jag har en fundering kring tjänstepension. Vi hade tjänstepension på jobbet från en storbank och bytte sedan. Eftersom jag är relativt nyanställd var mitt kapital hos den gamla inlåst men den tiden börjar ta slut nu. Jag skulle gärna vilja flytta det kapitalet (Till exempelvis Nordnet 😉 ) men det verkar som att min arbetsgivare måste göra detta. Det känns ju inte rimligt, det är väl mina pengar, eller? Blir det någon skillnad om/när jag slutar hos den arbetsgivaren?

Anonym
Anonym
2016-04-08 08:23

Jättekul att höra Eva igen! Mer involvering, sunda resonemang 🙂
Sen måste jag ge lite extra plus i kanten till Joakim som upptäckt MC åkandet, du kommer inte ångra dig. BMW nineT är en bra hoj med stora möjligheter till personifiering!

Anonym
Anonym
2016-04-09 10:41

Hej Sparpodden! Jag skulle vilja veta hur man ska värdera fastighetsbolag. Tittar man på p/e-talen för övriga bolag på börsen ser de ut att vara rabatterade. Tack för en bra podd.

Anonym
Anonym
2016-04-10 08:59

Hur ser ni på traden kort Avanza lång Nordnet? Avanza var tidigare ledaren, som ledde med respekt. Numera är det allt mer offentlig pajkastning, det verkar ha blivit personligt mellan Hemberg & branschen. Hur kommer det sig att fondavgifterna är så höga? Vem är det som tar merparten, jo mellanhänderna som Avanza. Detta drabbar kunderna. Brummer slutade för länge sedan sälja via Avanza, eftersom Avanza krävde för höga avgifter. Nordea slutade nyligen erbjuda sin utmärkta kortlång fond via Avanza. Andra bra aktörer saknas där. Nordnet hade tidigare en ledning som agerade kusin från landet. Det var mest copy&paste. Nu ser… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-04-11 10:16

Hur fungerar knockoutlånet. En aktie får högst ha tyngden 20% för att hamna i bästa kategorin. Vad händer om den aktien rusar och därmed väger över 20% och kanske tom över 25%. Blir mitt knockout lån då helt plötsligt ett vanlig VP-lån? Eller behåller jag min klass men får inte ta del av det extra låneutrymme värdeökningen ger, utan den aktien viktas ner till 20%