Förvärv, vinstvarning och notering

Läs vad Börsplus tycker om Skistar, MedicPen, Consilium, Transcendent, Amasten, Probi, Sinch, Organoclick, AQ Group, Zenicor och Buy and Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Skistar

Skistar föll över 10 procent efter att ha presenterat räkenskaperna för det sista kvartalet i det brutna räkenskapsåret härom veckan. Kan den nya flygplatsen som invigs inom kort bli det lyft som många hoppas på?

MedicPen

MedicPen tror sig stå inför ett marknadsgenombrott i Danmark och fyller krigskassan med en företrädesemission. Frågan är om det är illusion eller verklighet som ligger bakom hoppet.

Consilium

Förutsättningarna finns – Consilium är global världsledare inom brand- och gasdetektion på fartyg. Däremot osar det bränt kring bolagsstyrningen med knepig koncernstruktur och hög skuldsättning. Vissa saker håller nu på att ändras – räcker det för att tro på aktien?

Transcendent

Ett snabbväxande och lönsamt konsultföretag inom företagsstyrning och regelefterlevnad som söker notering på First North. Marknaden är god och ambitionerna skyhöga. Är det nog för att teckna aktien? Sista teckningsdag: 191015

Amasten stamaktie och pref

Samhällsbyggnadsbolaget köper 20 procent av fastighetsbolaget Amasten. Option att köpa ytterligare 10 procent finns vilket i så fall skulle trigga budpliktsbud på 8,25 kronor per aktie. Vi ger vår syn på hur man ska se på Amastens stam- respektive preferensaktie.

Probi

Tillväxten för probiotikabolaget är svagare än väntat och bolaget tvingas sänka tillväxtprognoserna för 2019. Att tappet sker på den viktiga amerikanska marknaden är extra oroande.

Sinch

IT-koncernen växer bra och sätter nu sin balansräkning i fullt arbete genom det andra förvärvet på kort tid. Borde det rendera i en större uppvärdering än aktien hittills fått?

Organoclick

Miljöteknikbolaget Organoclick har uppvisat stark tillväxt de senaste åren. Kan satsningen på biokompositer bli den succé som många hoppas på så är de inte svårt att se uppsida i aktien.

AQ Group

Industrigruppen har fått en bra start på året och verkar nu återhämta sig från senaste årens stora svacka. Aktiens värdering kring 10 gånger vinsten är låg för ett bolag som nog dessutom är lite underskattat som förvärvsmaskin.

Zenicor

Zenicor tar marknadsandelar med sitt EKG-system men inte i den takt som marknaden hoppats på. Vi tycker att aktien är köpvärd men ett tydligt kapitalbehov gör frågan om timing lurig.

Buy and Hold-portföljen

Portföljen fylls på med två aktier där våra analyser pekade på riktigt stor kurspotential.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer