Hoppa till huvudinnehållet

Förvärv, kursdubblare och köpvärd värdeaktie

Läs vad Affärsvärlden tycker om Nilörngruppen, Lagercrantz, NCC, Net Insight, Flat Capital, Bilia, Söder Sportfiske, Loomis och Wonderful Times Group. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, IPO-guiden oktober och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Nilörngruppen

Trots årets kursrusning handlas Nilörngruppen till ensiffriga EV/Ebit-multiplar. Men rabatten är befogad – det finns en del orosmoln på kort sikt.

Lagercrantz

Efter två år av blygsam tillväxt ska Lagercrantz skruva upp förvärvstakten. Satsningen kallas Lagercrantz mot miljarden. Räcker det för att göra aktien köpvärd?

NCC

Efter fem svåra år har byggkoncernen återigen lyckats nå rörelsemarginaler över 3%. Aktien värderas fortsatt till rabatt trots att bolagets segdragna turn-around nu ser ut att gå mot sitt slut.

Net Insight

Teknikbolaget Net Insight har fått en stororder på 220 Mkr inom området för 5G-synkronisering. Det öppnar upp en ny stor marknad för bolaget. Aktien har i princip dubblerats sedan Affärsvärldens köpråd i våras.

Flat Capital

Klarnagrundaren Sebastian Siemiatkowskis investmentbolag Flat Capital har stigit 300% på börsen sedan noteringen för ett par veckor sedan. Substanspremien är hög.

Bilia

Bilia har uppvisat stark operativ utveckling senaste året. Bilkedjan har dessutom förvärvat återförsäljare av både Porsche och Mercedes. I oktober slöts en överenskommelse med Volvo.

Söder Sportfiske

E-handelsbolaget Söder Sportfiske förvärvar bolaget Fishline som är en ledande återförsäljare av flugfiskeprodukter i Sverige. Prislappen är attraktiv och förvärvet breddar Söders kundbas och produktportfölj.

Loomis

Kontanthanteringsbolaget kommer kanske aldrig kommer bli riktigt älskat av marknaden. Det är dock inget hinder för att se värde i aktien.

Wonderful Times Group

Det har varit underbara tider för WTG och bolagets sällskapsspel blev en klar pandemivinnare. Håller den goda utvecklingen i sig?

Afv-portföljen

Portföljen lyckades inte hänga på börsuppgången i oktober utan föll tillbaka något efter svaga rapporter från BIM och Nelly. Index hann ikapp och förbi.

IPO-guiden oktober

Oktober blev också en hektisk månad med många nya börsnoteringar. Hela 18 bolag närmare bestämt. Månadens snackis blev såklart Volvo Cars IPO.

Råduppföljning

Semcon blev omgångens bästa aktie. Kursen steg med 100%. Även köprådet i Cellavision utvecklades starkt. Trögare gick det för Telia.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer