Hoppa till huvudinnehållet

Flyg, fastigheter och förändring i portföljen

Läs vad Affärsvärlden tycker om SAS, Nederman, Fastator, Wonderful Times Group, Coor, Aegirbio, BTS Group, Genova Pref, Shape Robotics, Afv-portföljen, Råduppföljning, samt presentationer från Temadag Förvärvstillväxt. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

SAS

Vår bästa gissning är att SAS överlever och går ur krisen som ett mer lönsamt bolag. Det tråkiga för dagens aktieägare är att deras aktier lär handlas under 1 krona innan saken är klar.

Nederman

Den organiska utvecklingen har varit överraskande svag i Nederman under senare år. De många förvärven skapar ändå en god tillväxt. Men räcker det till för att göra aktien intressant.

Fastator

Ett litet men spännande investmentbolag i fastighetssektorn som växt substansvärdet kraftigt över tid. Aktien är ned nästan 40 procent sedan absoluta toppen – men det finns ett antal viktiga risker värda att känna till.

Wonderful Times Group

Bolaget har många år i ryggen med ett strikt lönsamhetsfokus där tillväxten tagit stryk. 2020 skulle bli året då bolaget skulle börja satsa på tillväxt. Nu sätter Covid-19 stopp för detta. Men vi frågar oss om det är tillfälligt.

Coor

En utdelningsaktie med stabila vinster. Det är så många placerare betraktat servicebolaget Coor. Viruskrisen sabbar den imagen i år men man ska troligen inte räkna ut bolaget långsiktigt.

Aegirbio

Aegirbio är ett nybildat bolag som mäter och kalibrerar biologiska läkemedel i patienter. Det bidrar till mindre biverkningar, effektivare behandling och sparar resurser i vården. Räcker haussen för små life science-bolag för att lyfta även denna IPO? Sista teckningsdag: 200615

BTS Group

Utbildnings- och konsultbolaget har uppvisat en imponerande stabilitet över tid. Viruskrisen sätter käppar i hjulet för fysiska möten och leveranser. Kan BTS satsning på digitala produkter kompensera det fysiska tappet?

Genova Pref

En jämförelse av bostadsutvecklarens preferensaktie mot det instrument som är mest jämförbart avslöjar en möjlig uppsida…

Shape Robotics

Det blir allt vanligare att använda robotar för att lära skolbarn att programmera. Lego är en föregångare på området men Danmark har fler aktörer på området. En är börsaktuella Shape Robotics som fått en bra start med sin Fable-produkt. Sista teckningsdag: 200618

Buy&Hold-portföljen

Tre nya aktier tar plats i portföljen. Bland annat spelleverantören Aspire Global som värderas klart lägre än sektorn.

Afv-portföljen

H&M återöppnar alltfler butiker viket fått aktien att studsa upp rejält. Portföljen stänger sin korta position i klädjätten.

Uppföljning: Fem av sex rätt

Köpråden i datorspelskoncernen Stillfront och snusbolaget Swedish Match utvecklades starkt med uppgångar på över 50 procent vardera. Även köprådet i utomhusreklambolaget Adcitymedia blev lyckat då bolaget köptes ut från börsen i höstas.

Alla presentationer från Affärsvärldens Temadag Förvärvstillväxt

Tisdagen den 9 juni ägde Affärsvärldens Temadag Förvärvstillväxt rum. Presentationerna kunde följas online. Moderator var Peter Benson. Alla analyser och presentationer finns länkade i artikeln. Bolagen som deltog var Alcadon, Green Landscaping, Aspire Global, Nederman, Fastator och BHG Group.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Analystjänsten Börsplus är nu integrerad och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden. Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer