Hoppa till huvudinnehållet

Flera köpvärda småbolag

Läs vad Börsplus tycker om Swedol, Elanders, Byggpartner, C-Rad, Allgon, CAG Group, Upsales Technology, Embracer Group, Jetpak, Pexa, SEB, Fenix Outdoor och Börsplus portfölj. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Swedol

KOMMENTAR: Momentum lägger ett bud på Swedol som fick aktien i Börsplus portfölj att lyfta med närmre 40 procent.

Elanders

Logistik- och flödeshanteringsbolaget Elanders värderas ganska lågt. Kan marginalerna stärkas finns bra uppsida i aktien. Samtidigt oroar en vikande konjunktur.

Byggpartner

Det lilla byggföretaget från Dalarna lägger fram en bra rapport med nästan 4 procents rörelsemarginal. Håller det i sig är en utdelning på 3,50 kronor per aktie tänkbart till våren och då lockar direktavkastningen på drygt 8 procent.

C-Rad

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet.

Allgon

Det syns inga tecken på att konjunkturinbromsningen sänker tillväxten i bolaget, vilket bör ge ytterligare uppvärdering på sikt.

CAG Group

IT-konsulten har stor kassa och är laddad för förvärv men samtidigt har marknaden försvagats. Vågar de trampa på gasen?

Upsales Technology

Mjukvarubolaget Upsales växer långsammare än väntat och aktien är nu tillbaka kring noteringskursen. Betyder det köpläge?

Embracer Group

Datorspelskoncernen tidigare känd som THQ Nordic presenterade i vanlig ordning en rapport som slog alla tvivlare på fingrarna. Samtidigt höjs röster som kritiserar de svårsynade siffrorna och bolagets redovisning.

Jetpak

Transportbolaget Jetpak levererade en rapport med solid organisk tillväxt och förbättrade marginaler. Aktiemarknaden tog det hela med en axelryckning. Det tror vi är fel.

Pexa

PExA har hittills fokuserat på att få fäste i forskarvärlden. Nu hämtar bolaget in pengar i en nyemission för att få ut sina instrument på sjukhusgolven också. Värderingen är låg givet potentialen.

SEB

KOMMENTAR: Sälj först och fråga sen. Det verkar vara börsens inställning när det gäller banker i blåsväder. Idag, fredag, är det SEB som drabbas.

Fenix Outdoor

Aktien har planat ut efter den stora uppgången för några år sedan. Problem inom bolagets fysiska handelsaffär späder ut de fina marginaler Fenix varumärken har.

Börsplus Porfölj: Sex nya köp

Bud på Swedol. Bud på Hembla. Inlösen av Akelius Pref. Likviderna kommer strömma in i Börsplus portfölj som redan från början var kassatung efter vinsthemtagningar i oktober. Dags för nyförvärv.

Inbjudan Börsplus Temadag Lönsamma Småbolag

Den 28 november går Temadagen Lönsamma småbolag av stapeln. Klicka på länken för anmälan.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer