Hoppa till huvudinnehållet

Fler rapporter och tre nya innehav

Läs vad Börsplus tycker om Catena Media, Bioworks, Hembla, New Wave Group, Alimak, SJR, Ratos, Teqnion, Mekonomen, Hövding samt Börsplus portfölj. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Catena Media

Intäkterna faller nu kraftigt för marknadsföringsbolaget Catena Media. Det ser alltmer ut som en nödvändighet att USA blir så bra för bolaget som ledningen hoppas på för att en vändning ska bli av.

Bioworks

Bioworks sysslar med rening och separation av biomolekyler vid läkemedelsutveckling. Bolaget gör en ambitiös satsning med ett tydligt fokus de kommande åren. Försäljningen ska ta fart nu är tanken. Lyckas det lär aktien bli en vinnare.

Hembla

På börsen värderas nu fastighetssektorn i genomsnitt till 20 procents premie mot bedömda substansvärden. Men en aktie som inte hängt med är Hembla – som dessutom är ett av de fastighetsbolag med allra högst tillväxt.

New Wave Group

Halvårsrapporten från New Wave bjuder på solid tillväxt. Rörelseresultatet sjunker dock samtidigt som varulagret nu känns ohälsosamt högt. Aktien är inte dyr, men frågan är om den är värd risken?

Alimak

Hisstillverkaren ökar vinsterna fint efter ett tveksamt fjolår. Men det ser mest ut att vara en god byggkonjunktur som driver ökningen. Det känns som en lite tunn grund att stå på.

SJR

Bemanningsbolaget SJR kunde länge stoltsera med god tillväxt och imponerande stabila marginaler. Utvecklingen har nu börjat vackla, framför allt på den senare punkten och aktien har straffats hårt. Kan bolaget vända trenden så finns stor uppsida i aktien.

Ratos

Aktien har fortsatt ned under 2019 men det finns ändå ljusglimtar i resultatutvecklingen för Ratos portföljbolag. Är det läge att våga sig på aktien?

Teqnion

“Det är skit”. Så beskriver VD Johan Steene själv utvecklingen efter en katastrofal första rapport som noterat bolag där aktien rasade närmre 30 procent. Felkalkylerade byggprojekt, omorganisationer i företagsledningarna och vikande efterfrågan är några tongivande inslag. Förvärvsbygget liknar nu mer ett fuskbygge.

Mekonomen

Reservdelskedjan stiger 15 procent på en rapport som visar att marginalerna verkar vara på väg att stabiliseras. Vi ger vår syn på läget och funderar på om aktien är bra nog att behålla i Börsplus portfölj.

Hövding

Cykelhjälmsbolaget Hövding har uppvisat stark tillväxt det senaste året. Lanseringen av den nya produkten Hövding 3.0 är nu i startgroparna. Blir detta lyckosamt är potentialen i aktien stor, men riskerna är många och vägen till lönsamhet lång.

Börsplus portfölj: Tre nya innehav

Kassan har svält efter försäljningen av Securitas här om veckan. Nu stoppar vi in tre nya innehav i Börsplus portfölj.

Inbjudan Börsplus Temadag Tillväxtbolag

Den 4 september går Temadagen Tillväxtbolag av stapeln. Klicka på länken för anmälan.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer