Hoppa till huvudinnehållet

Fler bud, flyg och handel

Läs vad Affärsvärlden tycker om CTT Systems, Ework, Swedish Match, Cary Group, Fastigheter, Synsam, Desenio, Budhöjningar, Sensidose, Balder och Transtema. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, insiderkollen och råduppföljning.

CTT Systems – Till analysen

Flygplansunderleverantören CTT Systems har påverkats en hel del av minskat flygande under pandemin. Turbulensen på marknaden avtar kontinuerligt vilket leder till goda tillväxtmöjligheter för CTT och deras höglönsamma eftermarknadsaffär.

Ework – Till analysen

Konsultmäklaren fortsätter visa stark tillväxt och tror på bättre siffror 2022 än i fjol. I bästa fall kan även skalbarheten i Ework börja synas allt mer. Konjunkturläge och löneinflation är de stora riskerna.

Swedish Match – Till analysen

Swedish Match rusar på börsen efter uppgifter om att amerikanska Philip Morris International planerar ett bud. Den indikerade prisnivån på 16 miljarder dollar kan nog stiga, tror Afv.

Cary Group – Till analysen

Serieförvärvaren Cary Group, mer känd som Ryds Bilglas, har likt andra förvärvsintensiva bolag haft det motigt på börsen under 2022. I Q1 växte Cary 7% organiskt. Den höga skuldsättningen är ett orosmoln.

Fastigheter – Till kommentaren

Fastighetssektorn har slaktats på börsen. Vi kikar närmre på hur fastighetsbolagen värderas just nu – och vilka som kan drabbas först av de raskt stigande räntorna.

Synsam – Till analysen

Optikkedjan Synsam noterades i höstas och aktien är upp 20% från IPO. Bolaget har en stark marknadsposition i Norden och fortsätter att expandera genom att öppna nya butiker. Abonnemangsaffären växer också vidare.

Desenio – Till analysen

E-handelsbolaget Desenio kom till börsen med rejält pandemidopade siffror under fjolåret. Medvind har vänts till motvind med sjunkande e-handel för marknaden i första kvartalet 2022. Aktien är nu ned 94% från teckningskursen.

Budhöjningar – Till kommentaren

Börsen ser ingen större chans till högre bud på Swedish Match. Budhöjningar är heller inte så vanliga. Statistiskt sett krävs det i ett fall av fem för att köpa ut ett börsbolag.

Sensidose – Till IPO-kommentaren

Läkemedelsbolaget Sensidose noteras idag på Spotlight. Aktien handlas ned drygt 40%.

Balder – Till analysen

Fastighetsbranschens kanske skickligaste operatör har en aktie som nu värderas till 20% substansrabatt och P/E-tal på 14. Det lockar – men klarar aktien även ett stresstest med högre räntor?

Transtema – Till analysen

Transtema har gjort en fin turn-around på senare år men vinsten pressas just nu av kostnadsökningar. Aktien rasade 18% på senaste rapporten. Ett köptillfälle?

Afv-portföljen – Till sammanställningen

Budet på Swedish Match gjorde att portföljen stod emot raset lite bättre än index.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Sinch, Awardit, Nordnet, Holmen, IAR och Industrivärden.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Detta var ingen vidare bra omgång. Men sammantaget blev avkastningen från råden ändå hygglig trots att tre av fyra köpråd blev fel. Fjolårets IPO-raket Checkin.com stod för räddningen.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer