Hoppa till huvudinnehållet

”Fler än någonsin upptäcker det sunda i att ha ett långsiktigt sparande”

Våren 2020 har präglats av spridningen av coronaviruset och dess konsekvenser, mänskliga så väl som ekonomiska. På världens börser har vi sett en turbulens vi inte skådat sedan finanskrisen. Aktiemarknaderna dök för att sedan vända uppåt. Hur utvecklingen framåt blir tvistar just nu de lärde, och även en och annan av oss andra, om.

På Nordnet har vi daglig kontakt med entreprenörer och företagare runt om i landet. Många har det svårt, andra har faktiskt haft möjlighet att ställa om sin verksamhet. Det är de exemplen som har inspirerat oss att kroka arm med företagare som kan hjälpa oss, samtidigt som vi hjälper dem. Initiativet har resulterat i retorikkurs och flera träningstillfällen för alla oss som jobbar på Nordnet. Tack för det.

För att underlätta litegrann för de som har det allra tuffast har vi också sponsrat personal på äldreboenden och inom hemtjänsten med visir och skeppat 500 matlådor till hjältarna på IVA KI Huddinge. Om det skriver vår styrelseordförande Tom Dinkelspiel här.

Trots oron som alltjämt påverkar många har jag fått se fler och fler börja spara. Och våra befintliga kunder har till och med ökat sitt sparande. Det är både intressant och sunt. Ett långsiktigt sparande i aktier och fonder med god riskspridning är en bra investering.

Ni som varit med oss ett tag känner kanske till Nordnet Live – ett fysiskt event där vi och ni får möjlighet att träffa varandra och intressanta profiler från branschen och näringslivet. I år blåste vi nytt liv i konceptet och bjöd in till en digital mötesplats. Under två intensiva och intressanta timmar fick vi mötas, interagera och utvecklas. Tack alla ni drygt 4000 sparare som följde sändningen och alla som har tittat efteråt.

Det digitala mötet ligger oss varmt om hjärtat, och vi har fortsatt bjuda in till liknande arrangemang. Ett optionsevent för några veckor sedan, ett fondforum igår. Och jag törs nästan lova att det kommer mera.

I april utökade vi vårt bolåneerbjudande till att omfatta lån utan krav på sparande. Som kund hos oss ska du vara förvissad om att du kan få en riktigt bra bolåneränta. Om du har ett stort sparande kan du kvalificera dig till marknadens lägsta listränta. Om du har ett mindre sparande – eller inget alls – ska du ändå kunna få ett bra pris. Tidsödande förhandlingar med banken och räntor som smyghöjs är inget som vi står för.

Under april månad hade jag också äran att meddela att en miljon sparare valt Nordnet som sin partner för sparande och investeringar. En stor milstolpe för oss, och för mig ett bevis på att vår mission att demokratisera sparande och investeringar är något som engagerar många människor. Tack, tack, tack – det här gör vi tillsammans.

Aktielåneprogrammet, som fick motta utmärkelsen Årets Sparinnovation för ett drygt år sedan, fortsätter att leverera. Du som investerar i aktier inom kapitalförsäkring och pensionsförsäkring har möjlighet att få en extra avkastning på ditt innehav. I januari betalade vi ut 10 miljoner kronor till våra sparare och i april ytterligare 10 miljoner. Jag kan redan nu avslöja att kommande utbetalning blir det den största hittills. Stay tuned.

Med det sagt.

Första halvåret 2020 har utmanat oss alla, på en rad olika sätt. Vi har befunnit oss nära entreprenörer vars verksamheter kollapsar och privatsparare som ser sina pensionspengar gå upp i rök. Det smärtar naturligtvis. Samtidigt har vi upplevt ett enormt intresse för vårt erbjudande och våra tjänster. Fler än någonsin har upptäckt det sunda i att ha ett långsiktigt sparande.

Vi är många erfarenheter rikare och dem tar vi med oss dem när vi fortsätter att bjuda på kunskap, insikter och inspiration. När vi fortsätter att vara den stabila partner vi vet att många sparare efterfrågar, särskilt i stormiga tider.

Det är det vi kan och det är det vi vill göra.

Bästa hälsningar,

Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer