Hoppa till huvudinnehållet

Finska bolag och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Electrolux Professional, Harvia, Verkkokauppa, Job Solution, Probi, Skolon, Sinch och Sensidose. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen och råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden.

Electrolux Professional – Till analysen

När väl den nuvarande kostnadsinflationen är hanterad är det upplagt för lönsamhetslyft i Electrolux Pro.

Harvia – Till analysen

Det finska bastubolaget Harvia har några riktigt starka år i ryggen med kraftig tillväxt och rekordhöga marginaler. Nedstängning i Ryssland, höga energipriser och normalisering efter pandemin riskerar dock att knäcka efterfrågan.

Verkkokauppa – Till analysen

Finlands relativt låga näthandel kan driva tillväxt för landets största e-handlare Verkkokauppa i många år. Kortsiktigt är utsikterna däremot svaga.

Job Solution – Till analysen

Rekryteringsbolaget Job Solution tar in 15 Mkr inför notering på First North. Bolaget har hög lönsamhet och vill växa vidare genom förvärv. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 220503

Probi – Till analysen

Probiotikabolaget Probi minskade intäkterna under inledningen av 2022. Partnerskapet med Oriflame är spännande och balansräkningen möjliggör utrymme för förvärv.

Skolon – Till IPO-analysen

Skolon har utvecklat en portal som gör det smidigt att använda och hantera digitala läromedel i skolan. Bolaget har bra fäste i Sverige, växer drygt 30% och planerar nu en expansion utomlands. Vågar man teckna en sådan IPO när börsen skakar? Sista teckningsdag: 220506

Sinch – Till analysen

Afv har trott på en vändning för IT-bolaget Sinch. Det har varit fel hittills.

Sensidose – Till IPO-analysen

Sensidose har utvecklat ett generiskt läkemedel i mikroformat och en doseringapparat som tillåter att mindre doser tas oftare. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 220510

Afv-portföljen – Till portföljen

Rapporter, rapporter – många bolag har bra siffror.

Buy&Hold-portföljen – Till portföljen

Utvecklingen i april var ingen rolig historia för portföljen men den ligger ändå något hack före index. Nu fyller vi på med 10 nya aktier.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Veckans bästa aktie blev Hemnet som avkastade över 50%. Även köprådet i Bufab utvecklades starkt.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer