Hoppa till huvudinnehållet

Fastighetsfokus och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Balder, Castellum, Matas, Gullberg & Jansson, Fleming Properties, Krona Public, Teqnion, Mofast, Occlutech, Logistea, Tessin-lån, Cary Group, Albert, Miris och CTEK. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, krönika serieförvävare och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Balder

Med stor exponering mot bostäder stod Balder stabilt under pandemin. Genom stora investeringar i Norge ökar nu exponeringen mot andra typer av fastigheter.

Castellum

Rutger Arnhults första större drag som ordförande i fastighetsbolaget Castellum blir att sluka Kungsleden med ett bestånd värt 43 miljarder kronor.

Matas

Den danska skönhetskedjan Matas har genomfört ett imponerande omvandlingsnummer och ökat sin försäljning online med 100% det senaste året. Aktiekursen har följt med uppåt, men det finns utrymme för ytterligare uppvärdering.

Gullberg & Jansson

Gullberg & Jansson har gjort en imponerande turnaround och aktien har gått urstarkt det senaste året. Den underliggande marknadstrenden ser ut att hålla i sig framöver, men den högre värderingen utmanas av kortsiktig osäkerhet.

Fleming Properties

I oktober mister Fleming Properties sin hyresgaranti och vakansen är fortfarande hög trots nyrenoverade lokaler. Bör utdelningsjägare vara oroliga?

Krona Public

Ett nytt fastighetsbolag signerat Pareto som lämnar osedvanligt lite marginal för oförutsedda händelser.

Teqnion

Teqnions aktie ser attraktivt värderad ut när Afv lyfter blicken och räknar med att den nuvarande höga förvärvstillväxten håller i sig under många år framöver. Men frågan är om bolaget har den stabilitet som krävs för att verkligen klara detta.

Mofast

Mofast köper fastigheter för 1,12 miljarder kronor och aktien stiger 10%. Att bolaget för tredje gången gilt köper fastigheter av största ägaren adderar dock en ny dimension av risk som minoritetsägare bör ha med sig.

Occlutech

Noteringsaktuella medicinteknikbolaget Occlutech har en fin tillväxthistorik och en bra marknadsposition inom hjärtimplantat. Bolaget satsar nu på att ta steget in på den viktiga amerikanska marknaden. Styrelseledamoten och huvudägaren Tor Peters är en central person för både bolaget och aktien. Sista teckningsdag: 210928

Logistea

Bolaget sålde i fjol sin enda fastighet och i våras skiftades överskottet ut till ägarna. Nu blir börsplatsen till investeringsbolag genom ett omvänt förvärv där Stefan Charette tar sitt Athanase Innovation till börsen.

Tessin-lån

Skurup Invest ska bygga 28 bostadsrätter i Skurup. Lägenheterna är försålda men förseningar i byggnationen kan leda till att köparna dra sig ur. Är risken värd 8% ränta i årstakt?

Cary Group

Erbjudandet övertecknades flera gånger om och börsens nya serieförvärvare Cary Group stiger i börsdebuten.

Albert

Albert har utvecklat en app som hjälper elever att lösa matematikuppgifter. Tillväxten är hög och bolagets mål ambitiösa. Det höga månatliga kundtappet är ett orosmoln. Sista teckningsdag: 210929

Miris

Trots en produkt som verkar ge bra kundnytta har Miris varit en förlustmaskin under lång tid. Nu påbörjas ett strategiskifte. Analysen bakom är nog rätt men det blir utförandet som avgör.

CTEK

Det blev planenlig succé när batteriladdarbolaget CTEK noterades på börsen idag.

Afv-portföljen

Vad gör man med sina skol-aktier när landets största parti vill förbjuda ”vinstuttag” i sektorn?

Buy&Hold-portföljen

Portföljen tar stryk i den sena september-nedgången på börsen. Men inte lika mycket som index. Nu laddar vi Buy&Hold med 11 nya innehav.

Krönika serieförvärvare

Nu och framöver publicerar Afv analyser på ett dussin av börsens populäraste “serieförvärvare”, från lilla Teqnion till jättar som Lifco och Indutrade. Här finns saker att både lockas och förfasas över.

Råduppföljning

Det var helt rätt att teckna aktier i medicinteknikbolaget Implantica vid noteringen ifjol. Affärsvärlden slopade, med facit i hand, köprådet när aktien toppade i början av 2021. Köprådet i Bergman & Beving blev också mycket bra. Afv avrådde också från att teckna Readly. Aktien har rasat och blev faktiskt den sämsta miljardnoteringen 2020.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer