Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 127 – Fastigheter och Panama eller Panamá?

 

#Sparpodden ep 127. I veckans pod är det jag och Peter som kör igen. Vi går förstås igenom lite vad som hänt i veckan och det är svårt att undvika att fortsätta prata om Panama eller heter det Panamá? Vad är det egentligen Peter pysslar med borta hos SvD? Tjänsten Börs Plus är lanserad och Peter förklarar vad det är för något. Bland mycket annat tas även fastighetsaktier upp, hur skall man tänka, är de låga P/E talen så lockande som de kan se ut?

Lyssnarfrågor                        

Superkul att ni fortsätter att skicka in så många frågor! I veckans avsnitt svarar vi på frågan om kan erbjuda sina tjänster som kapitalförvaltare till andra? Hur lojal ska jag vara mot min arbetsgivare kan jag köpa aktier i konkurrenten? Och mycket mycket mer.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-04-15 15:37

Hej!

Har tidigare försökt ställa denna fråga via twitter men vet inte om den kom fram. Ett av de vanligaste råden till nya sparare är att sätta upp rimliga mål för sitt sparande. Skulle ni kunna prata lite om några vanliga riskprofiler och i så fall vilka rimliga avkastningsmål som dessa riskprofiler bör sikta mot. Om ni skulle investera säg 500 000 kr idag. Vad hade ni känt er nöjda med att få tillbaka på 1 år och 5 års sikt. Tack för en bra pod. Erik i Göteborg

Anonym
Anonym
2016-04-18 22:08

Hej! Tack för en mycket bra podd, känns lite mer avancerat nu förtiden. Saknar kanske lite hushållstipsen, familj och vardagsekonomin som tidigare fick visst utrymme men annars är allt super. Det va intressant att höra om förvaltning av andras pengar. Detta är kanske lite konstig fråga men jag undrar om ni vet något bra sätt en släkt skulle kunna förvalta ett gemensamt arv på ett par miljoner. Pengarna ska finnas till hands för underhåll av en fastighet som är de äldres avsikt att ha kvar i släkten och förhoppningsvis kunna delas av alla. En Shareville portfölj vore ju trevligt men… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-12-16 15:12

Fastigheter är verkligen hett. Kanske bäst att investera i fastighetsaktier framför att köpa fastigheter direkt? Kolla gärna in mina erfarenheter på min blogg http://fastighetskungen.se