Hoppa till huvudinnehållet

Fastigheter, avtalskrock och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Spotify, MTG, Catena, Bilia, Stenhus, Wihlborgs, Premium Snacks, Gränges, Renewcell, Pricer och Motion Display. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Insiderkollen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Spotify

En svensk framgångssaga som fortsätter leda den globala marknaden för prenumererade musiktjänster. Lyckas Spotify fortsatt hålla konkurrenterna stången kan aktien nog försvara den halvhöga värderingen.

MTG

Det blir ingen uppdelning av MTG i två bolag inom spel respektive e-sport. Inte just nu i alla fall. Då ser aktien inte särskilt spännande ut.

Catena

Fastighetsbolaget har säkrat logistiklägen i stora delar av landet och är en tydlig vinnare på växande e-handel och de logistiska utmaningar som följer av detta.

Bilia

Bilia-aktien rasar efter att Volvo sagt upp återförsäljaravtalet med bolaget. Redan i september fick aktiemarknaden en förvarning då Volvo förvärvade Upplands Motor. Signalvärdet av uppsägningen är sannolikt värre än de ekonomiska effekterna.

Stenhus

Ännu en ”kraftigt övertecknad” notering med klen start när handeln väl startade.

Wihlborgs

Det ser inte ut att bli någon kontorskris i Skåne. Åtminstone tyder inte värderingen av regionens stora hyresvärd inom kontor på det, alltså Wihlborgs.

Premium Snacks

Premium Snacks som är stora inom naturgodis och chips i Sverige har parerat viruskrisen helt okej. Betydligt bättre än godistillverkaren Cloetta. Kan Premium Snacks lyfta marginalerna så finns bra uppsida i aktien.

Gränges

Det stora förvärvet av polska Aluminium Konin är klart. Därmed ökar exponeringen mot fordonssektorn igen. Är det läge att hoppa på expansionståget?

Renewcell

Det blev en dundersuccé när återvinningsbolaget Renewcell började handlas. Aktien steg 50%. Det är bara en enda miljard-IPO som kan mäta sig med det sedan 2017.

Pricer

Prismärkningsföretaget Pricer fortsätter att digitalisera butiker runt om i världen. Tillväxtmöjligheterna är mycket goda. Nyligen tog Pricer ett stort ramavtal med en av världens största butikskedjor, Carrefour.

Motion Display

Uppsalabolaget Motion Display är verksamma inom digital skyltning för butiker. Det är en intressant och växande nisch. Frågan är om bolaget klarar att undvika en nyemission.

Krönika Entra

Svenska SBB och Castellum kämpar om norska fastighetsjätten Entras bestånd, värt 50 miljarder NOK. Budgivarnas argument är riktigt dåliga. Den mer intressanta frågan är om det är rätt eller fel av norska staten att sälja.

Afv-portföljen

Återhämtningen fortsätter för slagna aktier på börsen och kanske såg vi ännu en pusselbit falla på plats för återupptagna bankutdelningar?

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Stora affärer har skett bland annat i Corem, Ferronordic, Bonesupport, G5 och Better Collective.

Råduppföljning

En bra omgång. Det var helt rätt att teckna K-Fastigheter som rusat på börsen det senaste året. Köpråden i Ework och norska Arcus gick också helt okej.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer